De Koningsdag Tag

 

Nog maar twee en een halve week en het is Koningsdag. Een dag waarom Nederland massaal oranje kleurt en iedereen de verjaardag van onze Koning viert. Nou ja, bijna iedereen dan, want ik moet die dag gewoon werken…

27 April is het Koningsdag. Op die dag komen we altijd personeel tekort op de Hoeve en dus werk ik eigenlijk altijd. Want als het mooi weer is dan is het gewoon druk op het terras. En eigenlijk heb ik nooit anders gedaan, want voordat de Hoeve er was werkte ik nog in een Grand Café in Eindhoven en dus werkte ik ook altijd met Koninginnedag. Super gezellig, wantje krijgt toch de sfeer en gezelligheid mee, alleen aan de andere kant van de bar. Nathalie van Volgmama was wel benieuwd naar mijn plannen voor dit jaar en tagde mij voor haar zelfbedachte Koningsdag tag.

Wat is je allerleukste herinnering aan Koningsdag?

Zoals ik net al schreef werkte ik eigenlijk altijd met Koningsdag. Er was een jaar dat we allemaal gekleurde brillen hadden gekregen van Coca Cola. Ik had ze alledrie opgezet, gewoon voor de lol. Eén van de gasten aan mijn bar wilde een zonnebril hebben, maar ik vond ze zelf allemaal veel te leuk. Voor de grap zei ik dat hij er eentje mocht kopen voor € 50,-. Hij was helemaal blij en kocht dus werkelijk de bril van mij over. Haha ik mag hopen dat hij er nog steeds veel plezier van heeft, want het was dus gewoon een gratis Coca Cola bril.

Wat vind je zo leuk aan Koningsdag?

Zelf vind ik er niet zoveel aan, omdat het dus een gewone werkdag is. Maar ik ben dol op verkleden en schminken dus meestal pak ik wel lekker uit op zulke dagen. Dat vind ik dat wel erg leuk!

Kleed jij jezelf of je kinderen in het oranje of rood-wit-blauw op Koningsdag?

Jazeker! Aukjes outfit ligt al klaar (maar daarover later deze week meer, inclusief de leukste Koningsdag kinderkleding tips) voor Emmi ben ik nog op zoek en ik hou het bij oranje accessoires en schmink omdat ik gewoon mijn werkkleding aan moet.

Doet de school of opvang van je kinderen mee aan de koningsspelen?

Ik heb er nog niks over gehoord eigenlijk, ik zal het straks meteen even navragen!Verkopen of kopen op de vrijmarkt?

Zelf ga ik dus niet naar de vrijmarkt, maar ik hou ook helemaal niet van tweedehands dus ik vind het niet zo erg. Zelf hebben we zooi genoeg dus daarvoor zou het misschien wel goed zijn om eens een kraampje neer te zetten haha.

Oranjebitter of een oranje tompouce?

Tompouce, zo lekker!

Hoe zou jij de dag invullen als het regent op Koningsdag?

Als het regent is het minder druk en hoef ik misschien ook wel niet te werken. De kindjes zijn bij mijn ouders dus waarschijnlijk besteed ik die tijd dan nuttig door te poetsen of te bloggen. Ik weet het, erg saai maar als ik alleen thuis ben dan schiet het wel lekker op.

Het leukste oud Hollands spelletje?

Ik hou helemaal niet van oud Hollandse spelletjes, echt vreselijk. Maar als ik dan perse moet kiezen dan ga ik voor koekhappen. Gewoon omdat dat lekker is haha.

Koop jij een staatslot voor de Koningsdag trekking?

Ik wist niet eens dat er een Koningsdag trekking bestond! Nee dus.

Wat zou je doen als je voor 1 dag koning of koningin mocht zijn?

Oh jeetje ik heb werkelijk geen idee. Het lijkt me eerlijk gezegd vreselijk om koningin te zijn. Misschien zou ik dan eindelijk eens genieten van een dag voor mezelf, terwijl anderen mijn huishouden voor me doen 😉

Bedankt voor de tag Nathalie! Ik tag Monique, Nicole, Janske en Xarifa om deze tag ook over te nemen. Enne, alvast heel veel plezier op Koningsdag. Hopelijk wordt het een prachtige dag.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.