Mijn mama musthaves

Sommige dingen zijn echt zo onmisbaar als je kinderen hebt. Dingen waarvan ik vijf jaar geleden misschien nog niet eens had gehoord. En deze dingen wil ik graag delen, want misschien heb jij er ook wel wat aan. En no-spon, beloofd! 😉

  • Vallen en stoten gel. Echt, wonderzalf dit hoor. Ik gebruikte het ook al voordat ik moeder was, maar dan bij de kinderen in de klas. Nu heb ik overal in huis en ook in de luiertas een tube liggen. Zodra iemand valt, hup, zalf erop en serieus en komt gewoon geen bult. Fijn voordeel dat het bij kinderen ook psychologisch werkt. Het idee dat je er iets opsmeert is voor hen vaak al genoeg, maar deze zalf doet dus echt iets!
  • Snoetenpoetsers. Ik hou van die doekjes. Ook die liggen werkelijk overal in huis. Ik maak er vieze neuzen mee schoon, vieze handjes, mondjes, voetjes en soms ook gewoon de vloer, de bank, schoenen, de kinderwagen, noem het maar op. Ideaal die dingen!
  • Plumeau. Jep, je leest het goed. Zo’n pluizig ding op een stokje waarmee je lekker onder kasten en banken kan poetsen zodat je geen spinnenwebben en stofvlokken meeneemt als je er speelgoed onderuit haalt. Dan moet je hem wel werkelijk gebruiken en hem niet alleen tevoorschijn halen als er speelgoed kwijt is 😉
  • Een pop-up drinkbeker. Als we ergens naartoe gaan dan neem ik altijd wat te drinken mee. Ik gebruik zelf de drinkbekers van Mepal. Als de fles dicht zit dan lekt hij niet, zowel kleine als grote kindjes kunnen eruit drinken en je kan erin stoppen wat je zelf wilt. Natuurlijk kan je ook gewoon een Dopper of een gewone schoolbeker meenemen, maar daar kunnen kleine kindjes niet uit drinken zonder te knoeien en uit de pop-up fles wel.
  • Dinner winner bord. Sinds we dit bord voor de meiden hebben eten ze echt zoveel beter. Wat een uitvinding!
  • Instant cold packs. Zakjes die je buiten de vriezer kunt bewaren. Op het moment dat je ze nodig hebt, breek je het compartiment dat binnenin zit en er ontstaat een koude pakking die 30 minuten koud blijft. Je kan deze fijn om de zere plek heen vouwen (denk aan een zak diepvrieserwten), veel praktischer dan de ouderwetse, stijve cold packs. Doordat je ze buiten de koelkast kan bewaren kan je ze ook makkelijk meenemen als je een dagje weggaat.
  • Oké en rozijntjes. Die heb ik ook altijd bij me, je weet maar nooit wanneer je ze nodig hebt.

Wat vind jij een echte mama musthave?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.