Schoencadeautjes of snoepgoed?

schoencadeautjes

Voordat ik kinderen had wist ik het zeker (zoals ik zoveel dingen beter wist voordat ik kinderen had πŸ˜‰ ) cadeautjes zijn voor pakjesavond en in hun schoen krijgen ze alleen snoepgoed. Inmiddels denk ik er iets anders over…

Toen ik nog een klein ukkie was, mocht ik in de Sinterklaasperiode twee keer per week mijn schoen zetten. We maakten een tekening, zetten een bakje water neer, zongen wat liedjes en de volgende ochtend lag er een verrassing ons onze schoen. Eigenlijk was dat altijd iets van snoepgoed, chocoladesigaretjes (hihi), chocolademuntjes, een chocoladeletter of een zakje pepernoten. En wat waren daar blij mee!

En toen werd ik zelf moeder. Ik vond twee keer per week de schoen zetten ook een mooi aantal en dus rekende ik even uit wat ik dan zou moeten kopen zodat ik alles al op voorraad zou hebben. Maar tijdens het uitrekenen schrok ik, want dat was wel heel veel snoep! De kinderen krijgen hier ongeveer één keer per dag een snoepje (in het weekend komt dat wat minder nauw) dus dat snoepgoed zou hier dan met Pasen nog allemaal in de kast liggen.

Dus besloot ik toen Aukje voor de eerste keer haar schoen ging zetten, dat ik het anders ging doen. De ene dag zou ze iets lekkers in haar schoen krijgen en de andere dag een klein cadeautje. Met de nadruk op klein, want de grotere cadeaus vind ik nog steeds op pakjesavond thuishoren. In het begin wilde ik onder een euro blijven, maar omdat ik ook geen troep wil geven heb ik er geen bedrag aan gebonden, maar gewoon een kleinigheidje.

Inmiddels heb ik alles in huis, dus morgen laat ik alle schoencadeautjes – en snoepjes en de cadeaus die de dames op pakjesavond krijgen zien. Wie weet doe je er zelf nog wel wat inspiratie mee op πŸ˜‰

Heb jij ook alles al binnen voor de Sinterklaasperiode of nog niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.