De 10 geboden voor strandgangers

vakantiefoto's

Uren in de file staan, om vervolgens op een overvol strand aan te komen en je daar te hele dag te ergeren aan alle andere mensen om je heen. Heerlijk, zo’n dagje strand!Maar met deze tien geboden kan ook jij lekker genieten van je stranddag!

  1. Gij zult uw handdoek niet te dicht bij een ander leggen. Ergernis nummer 1 dit. Mensen die praktisch tegen jouw handdoek aan komen liggen. Houd een beetje afstand. Het liefst een meter of drie aan voor-, achter,- en zijkanten. Tenzij je samen op het strand bent, dan mag je lekker plakken natuurlijk.
  2. Gij zult geen afval achterlaten. Je kent de foto’s vast wel, een verlaten strand na een dagje mooi weer, vol met afval. Ruim dat gewoon even lekker op joh.
  3. Gij zult niet staren naar anderen. Als je al een beetje onzeker bent over je eigen lichaam dan wordt het er niet beter op als je merkt dat er iemand naar je ligt te staren. Tenzij het flirten is natuurlijk, dan mag het wel 😉
  4. Gij zult uw muziek niet te hard zetten. Lekker muziekje erbij, prima. Maar niet het hele strand hoeft mee te genieten en al helemaal niet van die muziek met een hoop scheldwoorden erin (denk aan de kinders lieve mensen).
  5. Gij zult geen zand op anderen schoppen. Noch op de handdoek van anderen. Niks zo irritant als wanneer je lekker wilt opdrogen in het zonnetje en er op dat moment een schoenmaat 45 zo lomp voorbij rent dat je op een woestijnvrouwtje lijkt. Niet fijn.
  6. Gij zult uw handdoek niet uitkloppen. Gewoon niet doen. Het waait altijd op het strand en dus kunnen de buren zandhappen met jouw zandkorrels. Neem je zandkorrels maar fijn mee naar huis. Of achter de duinen, dat mag ook.
  7. Gij zult geen kauwgom of peuken in het zand achterlaten. Niks zo smerig als kauwgom of peuken van anderen. Helemaal als je kind ze gebruikt om zijn zandkasteel mee te decoreren.
  8. Gij zult uw dieren bij u houden. Prima dat jij met je hond naar het strand wilt gaan, maar ik heb liever niet dat ik tijdens het zandkastelen bouwen middenin een hondendrol grijp en ik hoef ook niet perse mee te genieten van de spetters als hondlief zich even uitschudt na het zwemmen.
  9. Gij zult geen overlast veroorzaken. Houd gewoon een beetje rekening met elkaar. Denk aan hardop ruziën, bommetje net naast je, gillende kinderen en hard snurken. Dat doe je maar allemaal lekker in je opblaasbadje achterin de tuin ofzo.
  10. Gij zult uw lusten in bedwang houden. Ik bedoel, er spelen kinderen op het strand. Als je dan zo graag zand tussen de billetjes wilt, dan graag pas na kinderbedtijd.

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.