5 leuke steden in Nederland voor een stedentrip *

Stedentrip

Je hoeft niet naar het buitenland om een leuke stedentrip te maken. In ons kleine kikkerlandje zijn er veel aantrekkelijke, leuke en verrassende steden te vinden. Veel mensen kiezen toch nog steeds voor de grotere steden in ons land. Waarom? Het is mogelijk dat men denkt dat er in die steden meer te beleven valt. Is een van de volgende steden een goede keuze voor jou? Dan kun je een leuke stedentrip hebben.

Zwolle

De stad Zwolle is zeker een van de mooiste steden van ons land. De historische binnenstad, het groenrijke gebied en de winkelstraatjes zijn stuk voor stuk een bezoekje waard. De kosten in Zwolle zijn ook relatief laag. Kijk maar eens naar de kosten als je een Taxi Zwolle wilt boeken; die kosten zijn niet te vergelijken met de kosten voor een taxi in een grote stad.  

Zwolle is ook goed bereikbaar. Neem bijvoorbeeld de trein en regel een taxi Zwolle station. Zodra je het station uitstapt, word je naar je accommodatie in de stad gebracht.

Leiden

Leiden is een stad met een rijke historie, een mooi centrum en de oudste universiteit van Nederland. Het is een stad die nog niet heel erg bekend is bij het grote publiek. De meeste mensen kiezen toch voor Rotterdam of Den Haag. Dit maakt het misschien voor jou extra leuk om een weekend naar Leiden te gaan. Vind je het leuk om naar musea te gaan? Dan ben je in Leiden aan het goede adres. Het Rijksmuseum van Oudheden en het Museum De Lakenhal zijn twee bekende musea in deze stad.

Haarlem

Haarlem is een prachtige stad die slechts op korte afstand van Amsterdam ligt. Dit is natuurlijk subjectief, maar deze stad heeft een zeer uitgebreid aanbod aan bezienswaardigheden. De binnenstad is uitstekend, je kunt er heerlijk eten en het is er erg gezellig! In de lokale cafés kunt u genieten van een onvergetelijke sfeer. Het is natuurlijk prima mogelijk Haarlem met Amsterdam te combineren.

Delft

De stad Delft is in grote lijnen vergelijkbaar met Leiden. Deze stad beschikt over een prachtig centrum, diverse musea en een rijke geschiedenis. In Delft is het vooral een aanrader om de Nieuwe Kerk te beklimmen. Vanaf deze kerk geniet je van een indrukwekkend uitzicht over deze prachtige stad. In sommige delen van de stad vind je ook nog verwijzingen naar het blauwwitte keramiek. Delfts blauw is een van de oudste keramische producten die we kennen.

Den Bosch

In Noord-Brabant zijn er verschillende grote steden, waarvan Den Bosch een van de gezelligste steden is. Deze stad heeft een mooi oud centrum, leuke winkelstraten en wordt door de Binnendieze doorkruist. Wanneer je deze stad bezoekt, moet je zeker een rondvaart over de rivier maken.

Wat ook erg leuk is, is om in Den Bosch zelf de bekende Bossche bollen te maken. Boek hier een workshop, beleef veel plezier en ontdek de stad daarna weer. Zoals de bovenstaande steden, heeft deze stad veel te bieden. Kies bij je volgende stedentrip daarom zeker voor een van de bovenstaande steden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.