Waar kan ik terecht voor professioneel advies rechtshulp? *

rechtshulp

In een land dat steeds drukker en drukker wordt en de stress alsmaar toeneemt, liggen ruzies en andere problemen vaker op de loer. Je kunt zonder dat je dit wilt plots deel uitmaken van een escalatie met je buren, een familielid, een vriend of je werkgever. Dit kan behoorlijk vervelend zijn, tot op een hoogte dat het je hele dag op een negatieve wijze beïnvloed. Lost de situatie zich niet vanzelf op en ben je bang hier nog tot in lengte van jaren mee te maken te hebben, dan is er één eenvoudige oplossing: het inwinnen van advies rechtshulp. Hiermee pak je de oorzaak bij de bron aan en ontdek je snel wat de juridische mogelijkheden zijn…

Direct rechtshulp ontvangen zonder verzekering

Het inschakelen van rechtshulp is meestal niet iets waar men om staat te springen. De situatie is vaak al dusdanig geëscaleerd dat het een absolute noodgreep is om er korte metten mee te maken. Anderzijds kan het ook zo zijn dat een werkgever jou heeft ontslagen en je graag wilt weten of dit zomaar kan én welke stappen je kunt ondernemen. Bij een verzekeraar als Univé heb je twee mogelijkheden voor het ontvangen van rechtshulp. De eerste is het gebruikmaken van Rechtshulp on Demand. Hiermee bestel je gelijk het pakket dat je nodig hebt, zoals bellen met een jurist, het laten beoordelen van de situatie door een expert of het laten opstellen van een brief. Voor het gewenste pakket betaal je een vast bedrag. Hoeveel precies, dan hangt ervanaf of je een particulier of ondernemer bent en waar je voorkeur naar uitgaat. Pakketten worden aangeboden vanaf €65.

Rechtsbijstandverzekering Univé versus Rechtshulp on Demand

Een andere optie is het afsluiten van een rechtsbijstandverzekering Univé. Hiervoor hoeft er niet per se vandaag al iets aan de hand te zijn. Je bouwt hiermee enkel de zekerheid in dat mocht je op een bepaald moment juridische hulp nodig hebt, je daar altijd op kunt rekenen. Een rechtsbijstandverzekering kost je een paar euro per maand. Daarin verschil deze verzekering met Rechtshulp on Demand, waarvoor je alleen betaalt voor de hulp die je op dat moment nodig hebt. Bij Univé heb je keuze uit drie basisverzekeringen op dit gebied. Mocht je dit willen, dan zijn er ook aanvullende opties mogelijk. Zo stel je het gewenste pakket helemaal op maat samen.

Bereken je maandelijkse premie

Heb je een rechtsbijstandverzekering en heb je onmiddellijk hulp nodig, dan kun je direct online je zaak doorgeven. Een andere optie is het telefonisch contact opnemen via het nummer dat eveneens op de website vermeld staat. Het is voor te stellen dat je eerst wilt weten hoeveel premie je precies kwijt bent per maand. Het antwoord op deze vraag kom je dankzij de online-tool al binnen een paar minuten te weten. Je laat weten hoe je gezinssamenstelling eruitziet, kiest de basisdekking van je keuze, de eventuele aanvullende dekking(en) en voert je gegevens in. Het premiebedrag staat gelijk in beeld. Mocht dit je aanspreken, dan ben je slechts één knop verwijderd van het afnemen van de verzekering.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.