De financiële voordelen van zakelijk leasen voor zzp’ers *

auto leasen

Stel je voor: je bent een drukke zzp’er, balancerend tussen klantafspraken en het beheren van je bedrijf. Je hebt behoefte aan een betrouwbare, kostenefficiënte bedrijfsauto. Maar hoe pak je dit aan zonder je financiën op het spel te zetten? Hier komt zakelijk leasen om de hoek kijken.

Wat is zakelijk leasen?

Zakelijk leasen is een financieringsvorm waarbij je als ondernemer of zzp’er gebruikmaakt van een auto zonder deze te kopen. Een bedrijfsauto leasen als zzp’er  kan op meerdere manieren. De bekendste hiervan zijn: Operational Lease, Financial Lease en Private Lease. Elk heeft zijn eigen kenmerken en voordelen. Wat ze gemeen hebben is het vermogen om jouw bedrijfsvoering soepeler en financieel aantrekkelijker te maken.

Operational Lease

Met Operational Lease geniet je van rijden zonder zorgen over onderhoud, reparaties, belasting, verzekering of waardevermindering. Je betaalt namelijk een vast bedrag per maand, waarbij dit allemaal inbegrepen is. Ideaal voor zzp’ers die zich liever focussen op hun bedrijf, dan op autozaken.

Financial Lease

Bij Financial Lease ben je economisch eigenaar van de auto. Dit betekent dat de auto op je balans staat, wat fiscale voordelen biedt zoals investeringsaftrek. Dit is een fijne optie als je de voordelen van eigendom wilt, maar niet direct een grote investering wilt of kunt doen.

Private Lease

Private Lease is perfect voor zzp’ers die privé en zakelijk rijden willen scheiden. Je rijdt ook bij deze leasevorm in een nieuwe auto voor een vast bedrag per maand, zonder onverwachte kosten. Bovendien heeft dit geen invloed op je bedrijfsbalans, wat handig kan zijn voor je financiële planning.

Belastingvoordeel: laat geen geld liggen

Een groot voordeel van de zakelijke leasevormen Operational Lease en Financial Lease is de belastingaftrek. Heb je een dergelijke lease auto als zzp’er , dan zijn kosten voor je leaseauto, zoals leasebedragen, brandstof en onderhoud aftrekbaar. Dit vermindert je belastbare winst, wat leidt tot een lager belastingbedrag. Een slimme manier om je bedrijfskosten te optimaliseren.

Vaste maandelijkse kosten: financiële stabiliteit

Een ander voordeel van leasen is de voorspelbaarheid van de kosten. Je betaalt een vast bedrag per maand, wat helpt bij het plannen van je uitgaven en het behouden van een stabiele cashflow. Dit maakt financiële planning een stuk eenvoudiger en voorkomt verrassingen.

Vermijd grote investeringen: houd kapitaal beschikbaar

Door als zzp’er te kiezen voor leasen, vermijd je de noodzaak van een grote eenmalige investering in een bedrijfsauto. Dit betekent dat je meer kapitaal beschikbaar hebt voor andere belangrijke bedrijfsinvesteringen. Een strategische keuze voor groei en flexibiliteit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.