De lekkerste vegan paaseitjes

vegan paaseitjes

Het is eind januari en de winkels liggen er al vol mee, paaseitjes. Maar wat als je nou gek bent op chocolade maar, net zoals ik, niet tegen koemelk kunt? Of als je graag vegan eet? Daar zijn gelukkig voldoende alternatieven voor!

Vegan kaartjes

Om te beginnen, hulde aan de Albert Heijn die tegenwoordig alle vegan producten duidelijk heeft aangegeven met een groen kaartje met ‘vegan’ erop. Nou ben ik zelf geen veganist, maar als iets vegan is dan zit er ook geen koemelk in en dat is waar het voor mij om gaat met mijn intolerantie. Dus even los van de paaseitjes, eet je koemelkvrij en heb je geen zin om eindeloos ingrediëntenlijsten te lezen? Dan zou ik zeker even een bezoekje aan de Appie brengen, zie je in één oogopslag wat jij kunt eten! En lieve Appie, hangen jullie die kaartjes dan ook nog even bij de chocolade? Want daar ontbraken ze nog helaas…

vegan AH

Tony Chocolonely

Dan over op de paaseitjes. De eitjes van Tony Chocolonely zijn niet alleen lekker groot, de smaken puur en puur amandel zeezout zijn vegan en bevatten dus geen koemelk. Vooral de variant met amandel en zeezout is een welkome afwisseling tussen de vaak saaie, massieve paaseitjes die koemelkvrij zijn.

Pure paaseitjes

De meeste pure paaseitjes bevatten ook geen koemelk, maar check voor de zekerheid altijd even de ingrediënten. Zo zijn de pure paaseitjes van de Hema en Jumbo vegan, maar die van Kruidvat bijvoorbeeld niet. De extra pure paaseitjes dan weer wel. Het blijft dus een kwestie van opletten. Handig om te weten, cacaoboter en melkzuur zijn twee plantaardige ingrediënten en dus niet gemaakt van koemelk. Als dit in de chocolade zit is het dus geen probleem als je koemelkvrij / vegan eet.

koemelkvrije paaseitjes

Gevulde vegan paaseitjes

Niet echt geschikt voor kinderen, maar Lidl heeft pure paaseitjes van het merk Favorina die gevuld zijn met likeur. Jammie! Daarnaast hebben ze ook praline paaseitjes die gevuld zijn met hazelnootpraline, lekker!

Wiloco

Ben je nou niet zo’n fan van pure chocolade, dan kan je uitwijken naar het wat duurdere merk Wiloco. Het kost wat, maar de smaak is wel heerlijk! Je kunt kiezen uit verschillende smaken, onder andere wit en melk maar er zijn ook varianten met een lekkere pralinevulling. Fijn voor de afwisseling!

lactosevrije paaseitjes

Overig

En mocht je de paaseitjes nou helemaal beu zijn, maar toch iets lekkers willen met Pasen zonder koemelk? Kijk dan eens naar paaszoenen, meringues of paasschuimpjes (niet vegan, welk koemelkvrij).

Genoeg keuzes denk ik toch? Het wachten is nu alleen nog op een vegan caramel zeezout variant… 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.