Een rondreis met kinderen door Noord-Amerika: wat moet je weten? *

Bij velen staat een rondreis door het Noorden van Amerika hoog aan hun bucketlist. De prachtige natuur van Canada en de indrukwekkende steden in de Verenigde Staten wil iedereen wel zien. Hoe leuk zou het zijn om dat met je eigen kinderen te doen? Gelukkig kan dat, maar daar gaat wel wat voorbereiding in zitten. Ben jij van plan deze mooie reis te maken? Lees dan snel verder!  

Waar gaan jullie heen?

Voordat je op reis gaat bepaal je natuurlijk welke plekken je bezoekt. Houd hier vooral rekening met de activiteiten die er zijn te beleven. Je weet zelf vast wel waar je kind van houdt. Ze kijken natuurlijk meer uit naar een speeltuin dan een museum. In de Verenigde Staten bezoek je San Diego of Orlando. Deze steden zitten vol met leuke pretparken als Walt Disney World, LEGOLAND, of Universal. Op een rondreis Canada met kinderen bezoek je de grote steden als Toronto, Ottawa en Vancouver. 

Hebben jullie de juiste reisdocumenten?

Check daarnaast ruim van tevoren of je de goede reisdocumenten hebt. Dat doe je voor jezelf en uiteraard het hele gezin. Zonder paspoort kom je Noord-Amerika niet in. Zorg dus dat iedereen dat heeft. Onthoud dat je je kind tegenwoordig niet meer kunt bijschrijven in je eigen paspoort; die hebben een eigen nodig. Check ook de geldigheidsduur: je paspoort moet in deze landen nog een aantal maanden geldig zijn. Ook regel je voor iedereen een visum, zelfs voor je kinderen. Al vanaf hun eerste jaar is dat nodig!

Zijn jullie op de hoogte van culturele verschillen?

Ook houdt je rekening met de culturele verschillen. Voor een volwassenen kan dit al een hele cultuurshock zijn; voor kinderen dus al helemaal. Bereid ze goed voor op de landen die jullie gaan bezoeken. Het eten, de sociale normen, en natuurlijk de taal zijn anders dan in Nederland. Kunnen ze al goed praten? Leer ze dan een aantal Engelse zinnen zodat ze zich verstaanbaar kunnen maken. Leer ze vooral dat het goed is om open te staan voor nieuwe culturen en mooie ervaringen! 

Hoe gaan jullie reizen?

Tot slot bedenk je hoe je de reis wilt doen. Ga je met de auto? Ga dan na of er eventueel een kinderstoel in zit. Je zult in Noord-Amerika wat grotere afstanden afleggen dan in Nederland, dus zorg ook voor voldoende vermaak. Neem een tablet, wat spelletjes en, als ze niet misselijk worden, een boek mee. Bereid ze ook voor op het vliegen in een vliegtuig. Dat hoeft helemaal niet eng te zijn en het is weer een prachtige ervaring! 
Dus, voordat je vertrekt, houdt je goed rekening met belangrijke zaken. Maak een planning en bepaal welke plekken jullie bezoeken. Zorg ervoor dat er genoeg te doen is voor je kinderen. Regel daarnaast de juiste reisdocumenten, zoals een visum en paspoort. Tot slot stel je ze op de hoogte van de mogelijke culturele verschillen en de mooie autotocht. Doe vooral online goed onderzoek naar alle informatie voor een rondreis door Amerika met kinderen. Een goede voorbereiding is het halve werk. Zo kan ook jij genieten van deze prachtige reis!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.