Mijn haat-liefde verhouding met Instagram

Instagram“Wauw wat een mooie feed!” Zwijmelend kijk ik naar de foto’s en lichtelijk jaloers bedenk ik me dat ik ook wel zo’n Instagram feed zou willen. Wat doen anderen nou zo anders en waarom lukt het mij niet?

Jaren geleden begon ik met Instagram. Gewoon voor de lol. Elke dag plaatste ik wel een paar leuke foto’s. Ik vond het leuker en leuker worden en keek met alle liefde naar de foto’s van anderen. Wat was Instagram leuk! Ik dacht niet na over filters, een mooie feed of wat voor foto’s ik moest plaatsen, ik zette gewoon alles erop wat ik leuk vond. Iedereen die mij volgde zag mijn foto’s en andersom. Gewoon, zoals het hoort. Ik zag alle foto’s op chronologische volgorde voorbij komen en likete erop los. En dan ineens was ik bij, had ik alle nieuwe foto’s gezien en kon mijn telefoon aan de kant.

En toen veranderde er iets. Het werd ineens belangrijk om een mooie feed te creëren. Dus de mooiste foto’s te plaatsen die perfect bij elkaar passen. Daarnaast ontwikkelde Instagram een algoritme waarmee je niet meer zomaar alle foto’s in chronologische volgorde ziet. Nee, je ziet foto’s met veel likes, veel reacties, veel interactie. Foto’s waarin je de afgelopen dagen interesse hebt getoond. Dat kunnen zomaar foto’s van 5 dagen geleden zijn. En foto’s van vandaag zie je ineens niet meer voorbij komen.

Soms zie ik drie keer op één dag dezelfde foto’s voorbij komen, terwijl ik nog ontzettend veel andere foto’s van anderen niet heb gezien. Zo irritant, want dat betekent dus ook dat anderen mijn foto’s niet meer zien. Dat blijkt ook wel, want met soms “maar” 50 likes op een foto en meer dan 2300 volgers kan dat toch ook bijna niet? En nee, natuurlijk draait niet alles om de likes, maar toch blijft dit een puntje dat bij veel mensen frustreert.

En dus dacht ik (al meerdere malen) om ook maar eens te proberen een mooie feed te creëren. Verschillende fotobewerkingsapps zijn er voorbij gekomen, geloof mij, ik heb ze allemaal geprobeerd. En eigenlijk kom ik elke keer weer op hetzelfde uit, ik vind mijn foto’s onbewerkt gewoon het leukste. Nee, niet perse het mooiste en al helemaal geen geheel, maar ik hou wel van de echtheid. Maar omdat ik ook zo ontzettend kan genieten van een mooie feed, wilde ik het toch eens proberen.

En zo probeerde ik verschillende filters uit verschillende apps. Maar het lukt me gewoon niet om een mooie filter te vinden die aan mijn wensen voldoet. Sowieso zien de filters er bij mij bij elke foto weer anders uit, en ondanks dat er al heel veel accounts zijn met mooie lichte foto’s, is dat wel wat ik het mooiste vind. Maar zelf zo’n feed maken lukt me dan weer niet, zo jammer.

Laatst dacht ik dan eindelijk een leuke filter gevonden te hebben, maar inmiddels ben ik alweer een heleboel foto’s verder en weer ben ik niet tevreden. Dus nu ben ik weer in dubio, gewoon weer foto’s zonder filter of toch weer op zoek naar een nieuwe filter? Misschien moet ik er binnenkort maar eens een dag aan besteden, om te zoeken naar een perfecte filter voor mijn eigen mooie feed. Of heb jij misschien de gouden tip voor mij?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?Instagram

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.