Op vakantie naar China, met kinderen *

Heb jij al eens een verre reis gemaakt met de kinderen? Naar China of Nieuw Zeeland bijvoorbeeld? Of je nou een koffer inpakt voor Center Parcs of voor het buitenland maakt in principe niet veel uit toch? Je moet nu alleen je paspoort en visum niet vergeten…

Nederland of China?

Zelf kom ik tegenwoordig alleen nog maar in Center Parcs, maar als het aan mij ligt dan boek ik vandaag nog een fijne vliegvakantie. Waar maakt me niet eens zoveel uit, als het maar lekker weer is, er genoeg te doen is voor de kindjes en we allemaal lekker kunnen genieten van een relaxte vakantie. Helaas vindt Maikel het wat veel gedoe om met twee kinderen te vliegen dus voorlopig blijft het bij Center Parcs vrees ik, maar wat zijn nou eigenlijk echt de verschillen tussen een vakantie binnen Nederland of naar China bijvoorbeeld? Los van de reistijd valt dat namelijk best wel mee hoor. Zorg dat je je paspoort, visum en de juiste munteenheid bij je hebt en dan ben je al een heel eind.

Het regelen van een visum

Het aanvragen van een visum is tegenwoordig ontzettend makkelijk. Je kan gewoon digitaal een aanvraag indienen, vult online de gegevens in, rekent af en binnen 15 minuten heb je het benodigde visum in je mail. Dat gaat een stuk makkelijker dan een paar jaar geleden dus dat hoeft alvast geen belemmering te zijn.

Geld in China: Chinese yuan

Naast je visum is het natuurlijk ook belangrijk dat je wat verstand hebt van de munteenheid. Weet hoeveel het waard is en het is misschien ook wel handig als je alvast wat yuan bij je hebt. Al kan je tegenwoordig natuurlijk ook bijna overal gewoon pinnen.

Een goede voorbereiding

Omdat je de taal niet spreekt is het wel heel erg fijn als je thuis je reis al goed hebt voorbereid. Kijk wat er te doen is, beslis waar je ook zeker naartoe wilt en zoek goed uit of je dat het beste al vooraf kunt regelen of pas als je in China zelf bent. Laat al wat foto’s aan de kinderen zien zodat ook zij weten wat ze kunnen verwachten en zoek een aantal reviews op internet op. Zo kom je zelf ook niet voor verrassingen te staan.

Wat kan je dan doen in China?

Je wilt natuurlijk de Chinese muur zien, en voor de kinderen is het erg leuk om een bezoekje te brengen aan de reuzenpanda’s. Bezoek de rijstterrassen, prachtige tempels en laat de kinderen een lesje Kongfu volgen. Maak een boottochtje en woon een echte Chinese lichtshow bij. Er valt genoeg te zien en beleven in China voor groot en klein.

Naar China met het gezin

Zelf zijn we na onze huwelijksreis naar Nieuw Zeeland in 2013 helaas nooit meer zo ver weg geweest, terwijl het dus eigenlijk helemaal niet zo lastig is om op reis te gaan met kinderen. Zoals ik al eerder zei, het is alleen belangrijk dat je goede voorbereidingen treft. Zo ken ik een gezin dat dus werkelijk een maand naar China is geweest. De kinderen vonden het geweldig! Het enige wat ze van tevoren moesten regelen was een Chinees visum en een goede reisverzekering, maar dat zijn eigenlijk gewoon de standaard dingen die je voor zoveel landen moet regelen. Een visum heb je zo geregeld en ook een reisverzekering is waarschijnlijk met een telefoontje zo aangepast. Het hoeft echt niet moeilijk te zijn.

Wie weet over een tijdje

Nu alles zo makkelijk online te regelen is en de kinderen vanzelf ook ouder worden zit het er hopelijk binnenkort weer aan te komen, een fijne vakantie in het buitenland. Nou zal het waarschijnlijk niet meteen China worden, ik heb überhaupt geen idee of Maikel meteen al buiten Europa durft te gaan met de kids, maar ooit gaat het er weer van komen, ik weet het zeker!

Ben jij ooit met je gezin buiten Europa op vakantie geweest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.