Waarom een zweefparasol in de tuin een goed idee is *

zweefparasol

Oh mensen wat is het toch heerlijk weer deze week! Van mij mag het de hele zomer wel zo blijven en hoeft het niet nog warmer te worden, want dan is het niet uit te houden in de tuin…

Zonbescherming

Vind jij het ook zo fijn om veel tijd buiten door te brengen? Dan is jouw tuin vast een plekje waar je veel tijd spendeert. Wel is het natuurlijk belangrijk om jezelf tijdens de warme dagen goed tegen de zon te beschermen. Als jij, net zoals ik, nog maar weinig schaduwplekken in de tuin hebt, kan het goed zijn om hier verandering in te brengen. In de warme zomermaanden is het namelijk fijn om ook even af te kunnen koelen en om de kans op het verbranden van je huid te voorkomen. Hoe je een schaduwplek kunt creëren in de tuin? Een zweefparasol is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden, waardoor je dit zeker kunt overwegen. Waarom een zweefparasol in de tuin een goed idee is? Ik leg het uit.

De parasolvoet

Een van de grootste voordelen van een zweefparasol is het feit dat hierbij de parasolvoet niet in het midden geplaatst is. Bij een zweefparasol is de parasolvoet namelijk te vinden aan de zijkant en wordt de parasol zelf opgehangen op een manier waarbij het lijkt te zweven boven de grond. Doordat deze vrijhangende parasol geen parasolvoet in het midden heeft, heb je meer ruimte over voor het plaatsen van bijvoorbeeld een loungeset, tuintafel, tuinstoelen, tuinset of ligbed. Er is dus meer ruimte over om van de schaduw in de tuin te kunnen genieten.

Verstelbaar

Met een zweefparasol in de tuin maak je het zo comfortabel mogelijk voor jezelf. Dit heeft mede te maken met het feit dat deze parasol makkelijk verstelbaar is, waardoor je de parasol makkelijk kunt draaien en aan kunt passen aan de stand van de zon en jouw wensen. Bij sommige zweefparasols is het zelfs mogelijk om het hele schaduwdoek te kantelen. Doordat een zweefparasol eenvoudig is om te bedienen, kun je het helemaal naar wens maken in je eigen tuin.

Goede bescherming

Een andere belangrijke reden om voor een zweefparasol in de tuin te kiezen, is omdat het de gewenste bescherming biedt. Dit is tenslotte een van de redenen om een parasol in de tuin te nemen. Door de gemakkelijke bediening zorg jij ervoor dat je goed beschermd kunt worden tegen de felle zon wanneer jij dit wilt. En zo voorkom je dat tijdens de warme dagen jouw huid snel verbrandt.

Veel keuze

De populariteit van zweefparasols is in de afgelopen tijd enorm toegenomen. Het is daarom dan ook niet gek dat het aanbod hierin groot is. Dit is fijn, want zo kun jij voor een parasol kiezen die goed bij jouw wensen en de tuin past. Zweefparasols zijn te koop in verschillende formaten en kleuren, dus je hebt keuze genoeg.

Sfeervol

Tenslotte is het een mooie bijkomstigheid van een zweefparasol dat het sfeer geeft aan jouw tuin. Niet alleen met tuinmeubelen en tuindecoratie kun je het dus gezelliger maken in je tuin, maar ook met een zweefparasol kun je al een eind komen. Dit heeft ook te maken met het feit dat je voor een kleur kunt kiezen die goed te matchen is met de rest van je tuin, waardoor het een mooi samenhangend geheel kan worden. Deze parasol kan dan ook een echte eyecatcher worden.

Zoals je ziet, zijn er dus meerdere redenen om te kiezen voor een zweefparasol in de tuin. Als je nog op zoek bent naar een manier om jezelf te beschermen tegen de felle zon, dan kun je hier dus zeker over nadenken. Je kunt hier zeker profijt van hebben, zeker als je, net zoals ik, iemand bent die enorm gek is op tijd spenderen in de tuin. 

Geniet van het mooie weer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.