Waarom ik kies voor een sim only abonnement *

sim only

Wanneer de contractduur van je abonnement voor de mobiele telefoon is verlopen, ben je vrij om een nieuw abonnement uit te kiezen. Daarbij kun je grofweg kiezen uit twee verschillende soorten abonnementen: een telefoonabonnement met nieuw toestel of een sim only abonnement. Mijn voorkeur gaat altijd uit naar dat laatste. In dit artikel leg ik uit waarom ik kies voor een sim only abonnement.

Niet altijd een telefoon nodig

Dat de contractduur van je telefoonabonnement erop zit wil niet zeggen dat je telefoon al meteen aan vervanging toe is. Je kunt dan wel zo’n telefoonabonnement met nieuw toestel nemen, maar dat nieuwe toestel is echt niet gratis, ook al hoef je er misschien niet meteen voor te betalen. Je betaalt dan wel voor overbodige luxe. In deze dure tijden vind ik dat niet heel erg nuttig. Ik blijf wel gewoon mijn wat oudere telefoon gebruiken als die het nog prima doet.

Los toestel is goedkoper

Maar wat nou als je wel een nieuwe telefoon nodig blijkt te hebben, bijvoorbeeld tijdens de looptijd van je sim only abonnement? Die kan je natuurlijk ook gewoon los ergens anders aanschaffen. Daar moet je dan wat meer moeite voor doen dan wanneer je in één klap je telefoon en je telefoonabonnement regelt, maar je betaalt er dan waarschijnlijk wel minder voor. Als je goed zoekt, kun je vaak tientjes besparen op de prijs die je betaalt voor je telefoon, zeker ten opzichte van wanneer je hem neemt in combinatie met een abonnement.

Geen BKR-registratie

Wanneer je een telefoonabonnement met nieuw toestel neemt, dan betaal je dit toestel af via je maandelijkse abonnementskosten. In feite ga je dus een krediet aan. Dat weet ook het Bureau Kredietregistratie, die netjes registreert wat alle Nederlanders aan afbetalingsregelingen open hebben staan. Van dit register maken kredietverstrekkers gebruik om te bepalen of en hoeveel iemand kan lenen. Is de telefoon die jij afbetaalt 250 euro of meer waard, dan komt deze afbetalingsregeling in jouw BKR-registratie. Dat zou je dus in de weg kunnen gaan zitten bij het afsluiten van een nieuwe lening of een nieuw krediet. Daar heb je geen last van wanneer je geen nieuw toestel koopt of je nieuwe toestel in één keer betaalt.

sim only abonnement

Goedkoper abonnement

Het spreekt voor zich dat zonder afbetalingsregeling je maandelijkse abonnementskosten lager uitvallen. Daar komt bij dat je voor sim only abonnementen ook gebruik kunt maken van kleine goedkope aanbieders. Dat zijn kleinere organisaties zonder een eigen telefoonnetwerk om te onderhouden die minder overheadkosten hebben en dus lagere prijzen kunnen vragen. Ondertussen maak je wel gewoon gebruik van een van de grote telefoonnetwerken van Nederland, dus jij merkt er niet zoveel van. Waarom meer betalen voor je beltegoed dan nodig?

Flexibeler abonnement

Een sim only abonnement is vaak ook nog flexibeler dan een telefoonabonnement met toestel. Het is makkelijker om tussendoor je beltegoed te wijzigen als je even wat meer nodig hebt, of als je structureel te weinig hebt kan het handig zijn soms. Ook dat is dus een reden om te kiezen voor een sim only abonnement.

Daar heb je het: vijf redenen waarom ik voor een sim only abonnement kies. Maar ieder heeft zijn eigen voorkeuren. Als jij graag een nieuw toestel wil en dit wil afbetalen in plaats van één keer betalen, dan is zo’n telefoonabonnement met toestel natuurlijk wel weer ontzettend handig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.