Van Samsung naar Huawei – Hoe bevalt mijn nieuwe telefoon? *

huawei

“Nee ik wil echt nooit iets anders dan een Samsung.” Ik hoor het mezelf nog zo zeggen. Totdat ik een tijdje terug een nieuwe telefoon uit ging zoeken, ik vroeg namelijk om de telefoon met de beste camera en dat was toch echt een Huawei…

Een nieuwe telefoon

Enkele maanden geleden was het weer zover, mijn telefoonabonnement liep af en enthousiast ging ik naar de winkel om alvast een nieuwe telefoon uit te zoeken. Omdat ik jaar na jaar steeds ontzettend tevreden was over mijn Samsung, dacht ik ook dit keer weer met een Samsung naar buiten te lopen. In de winkel werd me gevraagd wat ik belangrijk vind aan een goede telefoon en zonder twijfel antwoordde ik de camera. Ik maak zo’n beetje de hele dag door foto’s, voor mijn blog, maar ook voor mezelf. Wel zo fijn als de camera dan ook van goede kwaliteit is. “Dan moet je bij Huawei zijn.” was het verrassende antwoord dat ik kreeg. Een Huawei? Daar had ik serieus nog nooit aan gedacht.

Huawei

Huawei is een toonaangevende wereldwijde leverancier van infrastructuur voor informatie- en communicatietechnologie (ICT) en slimme apparaten. Met de baanbrekende HUAWEI P30 serie, herschrijft Huawei de regels van fotografie. Alle toestellen uit deze serie zijn namelijk voorzien van een innovatieve HUAWEI Super Spectrum-sensor, een optische SuperZoom-lens (5x optische zoom, 10x hybride zoom en tot 50x digitale zoom), een nieuwe HUAWEI ToF (Time of Flight) camera en een verbeterde optische en AI-beeldstabilisatietechnologie. Met deze revolutionaire technologieën kunnen de HUAWEI P30 toestellen in elke omstandigheid ongelooflijke foto’s en video’s maken.

huawei P30 lite

De overstap

Ik koos voor de Huawei P30 lite, in plaats van de Huawei P30, vanwege de prijs. De lite is wat goedkoper maar heeft verder ook een ontzettend goede camera dus genoeg reden voor mij om deze te kiezen. Eerst twijfelde ik even, moest ik wel overstappen naar een voor mij nieuw merk? Maar al snel bleek dat de bediening van de telefoon overeen komt met de Samsung die ik gewend was, dus van wennen was eigenlijk geen sprake.

De camera

De Huawei P30 lite heeft aan de achterkant maar liefst drie camera’s. Een primaire lens van 48 megapixel, een groothoeklens van 8 megapixel en een dieptesensor van 2 megapixel.  Aan de voorkant zit een selfiecamera van 24 megapixel. Verder heeft de camera een flinke hoeveelheid extra mogelijkheden. Denk aan een AR lens waarmee je avatars op je eigen hoofd kunt projecteren, een nacht – of portretfunctie, maar ook functies zoals por, slow-mo, panorama of tijdsverloop zitten erop. Je kunt zelfs nog een schoonheidsfilter instellen waarmee je eruit komt te zien als een porseleinen beeld 😉 kortom genoeg functies om mee te kunnen spelen.

Mijn ervaring

Ik ben echt ontzettend blij met mijn nieuwe telefoon. De batterij gaat met gemak een hele dag mee en dan ben ik toch veel met mijn telefoon bezig. Pluspuntje, bij de Huawei P30 lite krijg je een snelle oplader waarmee je accu al na een half uur weer voor 50% vol zit. Dat is echt heel erg fijn! De foto’s die ik met mijn telefoon maak zijn echt stukken beter dan met mijn vorige Samsung en zelfs in donkere ruimtes maak je nog redelijke foto’s waarmee ik echt heel erg blij ben. Verder is de telefoon gewoon makkelijk en fijn in gebruik en ik ben ervan overtuigd dat ik hier de komende twee jaar nog veel plezier aan ga beleven. En o ja, bellen kan hij trouwens ook 😉

Wat voor telefoon heb jij en wat vind jij belangrijk aan een telefoon?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.