Review: de Brellavio spijkermat set!

spijkermat set

“Ik val er altijd op in slaap.” Dat waren de woorden van mijn zus toen ik vertelde dat ik een spijkermat set opgestuurd had gekregen. Vol goede moed en een beetje huiverig ging ik er die avond op liggen, maar slapen deed ik niet…

De spijkermat

Bij het horen van het woord spijkermat denk je misschien aan een dun matje met van die echte spijkers erin. Gelukkig heb je tegenwoordig hele comfortabele spijkermatten, tenminste, voor zover een spijkermatje comfortabel is dan 😉

Wat is een spijkermat dan wel? Het is een wat dikkere mat, dus geen dun yogamatje, met allemaal acupressuur drukpunten erop. De mat is 74 centimeter lang, 44 centimeter breed en 2 centimeter dik. Doordat de drukpunten zich over de gehele mat bevinden, wordt er op verschillende punten tegelijk druk op het lichaam uitgeoefend. Deze drukpunten zijn gebaseerd op de acupressuur massagetechniek en hebben meerdere gezondheidsvoordelen.

De voordelen

Wat zijn die gezondheidsvoordelen dan? Een van de voordelen is dat de bloedsomloop wordt gestimuleerd. Dit stimuleert het proces van het verwijderen van afvalstoffen uit je lichaam en zorgt ervoor dat gezonde voedingsstoffen makkelijker worden opgenomen door je cellen, spieren en weefsels.

Daarnaast worden er ook gelukshormonen aangemaakt. Deze gelukshormonen zorgen er weer voor dat je een diep ontspannen gevoel ervaart. Dit heeft vervolgens effect op je slaapkwaliteit.

De spijkermat, ook wel Shakti mat genoemd, kan helpen bij het verminderen van stress en het bevorderen van ontspanning. Het kan pijnklachten,  fibromyalgie klachten en migraineaanvallen verlichten en ADHD en autisme onder controle houden. En tot slot kan het je slaapkwaliteit verbeteren.

hoe werkt een spijkermat

Waar kan je de spijkermat voor gebruiken?

De meeste mensen gebruiken de spijkermat voor hun rug. Het advies is om er met een ontblote rug op te gaan liggen. Leg je de mat op bed, dan is de tegendruk wat minder sterk dan wanneer je de mat op een harde ondergrond legt. Zo kan je zelf de intensiteit nog een klein beetje bijsturen.

De spijkermat is ook voor je buik te gebruiken. Dan ga je er simpelweg gewoon andersom op liggen. Omdat je buik wat gevoeliger is dan je rug, is het wel fijner om de mat dan in de breedte neer te leggen en een zachte ondergrond te gebruiken.

Bij vermoeide benen kan je de mat ook ’s avonds lekker op de bank leggen en er met je benen op gaan liggen. Ik kan alvast verklappen dat dit mijn favoriet was! Je kunt zelf kiezen of je je billen er ook op legt of dat je echt alleen voor je benen gaat.

En tot slot kan je het kussen of de mat ook voor je voeten gebruiken. In het begin doe je dit vanuit een zittende positie maar als je al wat meer ervaren bent, dan kan je er ook op gaan staan!

Mijn ervaring

Ik had al zo vaak positieve ervaringen gehoord en gelezen over de Brellavio spijkermat, dat ik niet kon wachten om hem zelf uit te proberen. Vol goede moed nam ik de mat mee naar mijn slaapkamer en voorzichtig ging ik liggen. Ik zette mijn alarm op 5 minuten en wachtte tot het verzetten tegen de pijnprikkel zou wegtrekken. Maar heel eerlijk, dat gebeurde niet. Ik gaf de mat nog een paar keer de kans, maar besloot al na drie keer een stap terug te doen en hem te gaan gebruiken voor mijn benen. En dat bleek de manier voor mij te zijn! Al eerder schreef ik op Insta dat ik regelmatig vermoeide en zere benen heb. Leg ik ze ’s avonds op de spijkermat, dan lukt het me beter om ze te ontspannen en dat is echt heel erg fijn!

Heb jij ook al eens een spijkermat geprobeerd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.