Alles voor de kinderen, of niet?

“Mama, mag ik een hapje?” Ik zucht, want wat is dat toch dat de kinderen altijd willen wat ik heb? Ik heb eigenlijk helemaal geen zin om mijn lekkere, glutenvrije reep te delen. Maar als twee jonge vogeltjes hangen ze aan mijn benen en kijken ze me aan alsof ze in geen dagen hebben gegeten…

We hebben een voorraadkast vol met lekkere dingen voor de kleine trek. Sultana’s, Liga’s, ontbijtkoek, koekjes zonder chocolade, koekjes met chocolade en nog veel meer van dat spul dat ik speciaal voor de kinderen in huis heb gehaald. Ik mag het niet hebben in verband met mijn allergieën, Maikel werkt het grootste gedeelte van de tijd dus het is echt vooral voor de meisjes. Onderin de kast heb ik één rekje ingericht met tussendoortjes speciaal voor mij. Tussendoortjes zonder gluten.

Als ik zelf trek krijg in iets lekkers, dan geef ik de meisjes uiteraard ook iets. Ze mogen meestal zelf kiezen en hebben denk ik echt niks te klagen. Maar zodra ik dan iets voor mezelf pak, bijvoorbeeld een reep van Eat Natural, dan hangen ze meteen aan mijn benen te schooien om een hapje. Of nog erger, ze willen een complete reep. Terwijl ze dus zelf nog een koek in hun handen hebben die in mijn ogen veel lekkerder is, maar toch is dat van mij aantrekkelijker.

Nog zo’n ding. Gezellig bbq-en bij vrienden. Ik neem mijn eigen glutenvrije stokbrood mee zodat ik ook een lekker broodje kruidenboter kan eten. Aukje wil altijd, maar dan ook echt altijd, mijn broodje. Helemaal niet erg als ik dan ook het andere brood mag hebben of als er meer dan genoeg glutenvrij brood is, maar echt. Waarom altijd dat van mij?

En echt, ik doe alles voor de kinderen. Ze mogen alles van me hebben en mijn hele bord leegeten, maar de speciale glutenvrije dingen die een stuk duurder zijn, en ik niet oneindig op voorraad heb, zeker niet onderweg, die deel ik voortaan niet meer. Sommige dingen zijn gewoon voor mij. En soms bak ik met mijn ruggengraat van slagroom gewoon een extra glutenvrij broodje af zodat ze toch mee kunnen eten 😉

Hoe zit dat bij jou? Willen de kids ook altijd jouw eten hebben of gaat dat alleen hier zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.