5x Zo houd je een date night thuis

date night thuis

Date night, de meeste ouders kennen het wel, een avond waarop de kids niet thuis zijn en je samen bijvoorbeeld uit eten gaat en alle aandacht voor elkaar hebt. Maar voor een date night hoef je helemaal de deur niet uit hoor, zelfs de kids kunnen gewoon thuisblijven. Met deze 5 tips wordt je date night thuis net zo leuk als buiten de deur…

Een keer per maand hadden we date night, Maikel en ik. Met de nadruk op hadden, want de laatste maanden kwam het er gewoon vaak niet van. Vorige week gingen we eindelijk weer eens samen uit eten en dat was weer zo gezellig. Tijdens onze date night hadden we het erover dat één date night per maand eigenlijk best weinig is, zeker als je verder weinig tijd samen hebt, zoals bij ons het geval is. Dus we besloten om voortaan elke week een soort date night te plannen. Nou vonden we het een beetje ver gaan om de meiden elke week uit logeren te sturen en om wekelijks uit eten te gaan, maar date night kan natuurlijk ook heel erg goed gewoon thuis.

  1. Gourmetten. Voordat we kinderen hadden deden we dat eigenlijk best vaak, gewoon met z’n tweetjes voor de televisie gourmetten. We schoven de tafel dichterbij de bank en deden dan de hele avond over het eten. Drankje erbij, romantische film en je hebt een avondvullend programma hoor. Zorg trouwens wel even dat de kinderen wel gewoon gegeten hebben voordat je ze naar bed brengt, anders komt er nog weinig van je date night πŸ˜‰ Houd je niet van de geur na het gourmetten? Maak er dan een tapas- of fondue avond van.
  2. Samen uitgebreid koken. Ook leuk, romantisch samen koken. Wederom zorg je dat je kids op tijd met gevulde buikjes in bed liggen, zodat je alle tijd voor elkaar hebt. Je kunt eerst gezellig samen een amuse maken. Onder het genot van een drankje, eet je de amuse op en natuurlijk wordt er ondertussen volop gekletst. Als het drankje op is maak je samen een voorgerecht, die je vervolgens weer lekker op gaat eten. Zo ga je door tot je bij het dessert bent aangekomen. En wat het gaat worden voor toetje? Dat bepalen jullie gezellig samen πŸ˜‰
  3. Spelletjesavond. Of maak er een ouderwetse spelletjesavond van. Kies een spel dat jullie beiden leuk vinden, zet wat lekkers op tafel en ga de strijd aan. Wie kan er het beste tegen zijn verlies?
  4. Een romantische avond. Je kunt natuurlijk ook gewoon de slaapkamer vol zetten met kaarsjes, muziekje aan (niet te hard anders worden de kids wakker) en elkaar verwennen met een heerlijke, uitgebreide massage. En meer… πŸ˜‰
  5. Samen in bad. Laat het bad vollopen, gooi er een fijne badolie in, eventueel wat rozenblaadjes voor de extra romantiek πŸ˜‰ en geniet samen van een heerlijk bad. Extra leuk als het licht gedimd is, er kaarsjes in de badkamer staan en er een bijzettafeltje met een hapje en drankje binnen handbereik staat.

Eigenlijk maakt het helemaal niet zoveel uit wat je doet tijdens je date night, als je maar aandacht hebt voor elkaar. Dus leg die telefoon weg, zet hem in vliegtuigmodus of wat dan ook, maar zorg dat je dat ding de hele avond niet aanraakt. Ga ook niet liggen slapen op de bank, laat die laptop in de kast en geniet van je date night thuis. Veel plezier samen!

Houden jij en je partner wel eens een date night thuis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.