Lieve papa’s, het is bijna moederdag!

Nog 2,5 week en dan is het moederdag en ongeacht wat de moeder van je kinderen hier ook over zegt, is dit een dag die je niet over mag slaan! En met deze 5 simpele tips scoor je zeker punten bij je partner…

Gisteren mochten wij op school een knutselopdracht voor moederdag ophalen. Nou heb ik een man die niet aan moederdag doet, dus voor de zekerheid had ik al hulp ingeschakeld om met Aukje te gaan knutselen. Normaal doen ze dat namelijk op school, maar dat is nu natuurlijk even anders. Inmiddels ligt er dus ergens een geknutseld cadeautje in huis en weet ik zeker dat ik een hele trotse dochter heb die mij op 10 mei (na een herinneringstelefoontje van oma, alvast bedankt!) haar cadeau gaat overhandigen. Maar eigenlijk is moederdag natuurlijk meer dan een geknutseld cadeautje. Eigenlijk moet mama die dag natuurlijk helemaal in de watten worden gelegd.

  1. Zorg voor 9 mei voor een cadeautje namens de kinderen. Koop een roos, schrijf samen een gedicht, koop iets waarvan je weet dat ze het graag wilt hebben, laat de kinderen iets kiezen, het maakt niet uit. Als je er maar aan gedacht hebt.
  2. Misschien spreek ik nu voor mezelf, maar hoe leuk is het als papa, die nooit knutselt (hier tenminste niet) heeft meegeholpen met het knutselen van een moederdagcadeau. Koop een pak macaroni, spuit de pasta goud en zilver en vol met glitters en rijg een ketting (kies penne in plaats van macaroni, om frustratie te voorkomen 😉 ) en zorg dat je een zelfgeknutseld cadeau kan geven op 10 mei. Uhm, zorg dat je kind een zelfgeknutseld cadeau kan geven 😉
  3. De rest is voor moederdag zelf, 10 mei. Zorg dat mama uit mag slapen!
  4. En dat ze de rest van de dag niks meer hoeft te doen. Maak haar ontbijt, kook eten of laat haar lievelingskostje bezorgen, leg de kinderen in bed, neem voor één dag even alles uit handen.
  5. En last but not least, laat je waardering voor haar als moeder merken. Hoe dat kan je vast zelf wel invullen 🙂

Als je deze stappen doorloopt dan weet ik zeker dat je punten scoort en dat je een hele blije vrouw hebt de hele dag. Succes met de voorbereidingen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.