Zo ziet onze ochtendroutine eruit

Ik voel een zacht kusje ergens op mijn hoofd, voorzichtig trek ik één ooglid op en zie ik een lief meisje naast mijn bed staan. Ze kruipt tussen Maikel en mij in en we zetten de televisie aan, ondertussen doezelen wij nog even verder…

Ochtenden, iedereen kan zeggen wat hij wil maar ze worden er niet makkelijker op. Nee ook niet als je kinderen hebt dus. Maikel en ik kunnen beiden niet zo goed opstaan ’s ochtends en blijven het liefste zo lang mogelijk liggen. Vervolgens heb ik daar altijd al meteen weer spijt van, want ik heb ook een gruwelijke hekel aan haasten. Gelukkig heb ik dan het voordeel dat Maikel meestal Aukje ook nog weg kan brengen, waardoor ik iets minder snel hoef te doen. Maar over het algemeen zien onze ochtenden er zo uit:

 • 06.45: Ergens rond deze tijd worden de meisjes wakker. Aukje komt zelf naar ons toe en Emmim roept vanuit haar bedje. Maikel haalt Emmi uit bed, zet haar ook tussen ons in en de televisie wordt aangezet. De meisjes kijken naar de tv en Maikel en ik doezelen nog heel even verder.
 • 07.00: Maikels wekker gaat. We proberen beiden op te staan, al kan ik niet uitsluiten dat ik er pas een kwartiertje later uit ga. Oeps.
  Ik was Aukje, ze trekt zelf haar kleren aan (die ik de avond ervoor al klaar heb gelegd) en ondertussen stap ik onder de douche.
  Maikel frist zichzelf op, wast Emmi en kleedt haar aan met de kleertjes die ik ook al klaar heb gelegd.
 • 07.30: Ik ben inmiddels aangekleed en (half) opgemaakt en ga naar beneden. Hier zijn de meisjes dan meestal al aan het spelen en Maikel is al naar de Hoeve vertrokken.
  Ik vraag wat Aukje en Emmi op hun boterham willen, smeer de boterhammen, pak de vitaminepilletjes, bekers drinken en de meiden komen aan tafel om te eten. Ondertussen smeer ik Aukjes brood voor op school, maak ik haar fruitbakje klaar en vul haar bekers met drinken.
  07.50: We zijn klaar met eten. Ik poets de handjes van Emmi en de meisjes gaan van tafel. Ik ruim af, poets de tafel, vul de tas en Aukje poetst ondertussen zelf haar tanden. Soms poets ik nog even na, maar in de ochtend doet ze het vaak zelf omdat ze dat eigenlijk al best goed kan.
 • 08.00: Alle schoenen gaan aan en terwijl ik alvast de jassen pak spelen Aukje en Emmi nog wat samen.
 • 08.10: We vragen wie Aukje naar school moet brengen (papa of mama) en de ander blijft meestal thuis met Emmi.
 • 08.15: We zijn bij school, Aukje gaat de klas in, we kletsen even, bekijken wat werkjes, geven een kus en gaan. Bij het raam zwaaien we nog even en om 08.30 uur zijn we weer thuis.

Best soepel toch? 😉 De avond van tevoren haal ik brood uit de vriezer en leg ik dus voor beide meisjes de kleren klaar. Als ik op tijd weg moet dan leg ik ook mijn eigen kleren al klaar, maar dat komt er niet altijd van. Verder denk ik dat Maikel en ik ongeveer even vaak Aukje naar school brengen. Net hoe het uit komt of wat Aukje wil. Super fijn dat Emmi lekker thuis kan blijven ondertussen, is toch net wat makkelijker. Op maandag brengen we trouwens met z’n allen Aukje naar school en dan rijden we daarna meteen door naar de Jumbo.

Hoe ziet jullie ochtendroutine eruit?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.