De nieuwe juf…

Zenuwachtige ouders, zo ongeveer een maand voor het einde van het schooljaar duiken ze overal op. “Welke juf zou ze volgend jaar krijgen? Weet jij het al? Zouden dezelfde juffen in dezelfde groep blijven?” Ik vond het geroezemoes en gezenuwpees altijd maar onzin. Totdat ik zelf ineens aan de andere kant van het hek kwam te staan…

Afgelopen woensdag kreeg ik ineens een mailtje binnen van school. “Groepsoverzichten 1-2 en 3” luidde de titel. Ik was verbaasd, had eigenlijk verwacht dat we de klassenindeling bij het rapport mee zouden krijgen. Nieuwsgierig als ik ben opende ik snel de mail. Misschien wel iets te snel, want ik vond het toch onzin? Het maakt toch niet uit bij welke juffen ze in de klas komt? Toch las ik als eerste de bezetting voor het komende schooljaar. Er vanuit gaande dat Aukje in dezelfde klas zou blijven, las ik de namen van de leerkrachten die erbij stonden. Eén “nieuwe” juf (nieuw voor Aukje, niet nieuw op school) en één juf die ze het afgelopen jaar ook al heeft gehad. Omdat ik de andere juf niet kende, zocht ik haar foto op via de site van school. Haar gezicht herkende ik en kwam op mij altijd over als een hele lieve en kundige juf, dus ik was tevreden.

Toen opende ik het groepsoverzicht en in de eerste instantie was ik verbaasd, Aukje haar naam stond helemaal niet in de lijst van haar klas! Stiekem schrok ik weer van mezelf, dat ik er zo mee bezig was. Want het was toch onzin? Ze hebben gewoon de klassen door elkaar gehusseld en daar hebben ze over nagedacht. Toch screende ik snel de lijst op zoek naar Aukjes naam. Bij welke juffen zou ze dan komen? Daar stond ze, in een andere klas, met haar eigen vriendinnen en wederom één juf die ze nog kent van dit jaar en één andere juf.

Ik was natuurlijk ontzettend blij dat ze nog lekker bij haar vriendinnen in de klas blijft. De rest van de namen van de kinderen zeiden me niet zoveel, ik vrees dat ik zo’n moeder ben die alle 100 andere kinderen (nog) niet kent 😉 Natuurlijk ging ik weer even op zoek naar de juf. Ook dit keer een gezicht die op mij altijd over komt als een fijne en lieve juf, dus ik was nog steeds blij. En op dat moment besefte ik dat het helemaal niet zo’n onzin is, bij wie je kind bij in de klas komt.

Toen ik zelf de lijst in mijn inbox kreeg kon ik niet wachten om te kijken naar de juffen. En ergens ook wel logisch, want of je kind een fijn jaar op school heeft hangt voor een groot deel ook af van de klik die ze met de juf heeft. Nou kan ik aan een foto natuurlijk helemaal niet zien of er een klik is, maar je hebt bij de meeste mensen wel meteen een gevoel toch? En het is ontzettend fijn als je een goed gevoel hebt bij de juf van je kind. Want het lijkt me toch wel vervelend als je geen fijn gevoel hebt bij de juffen van je kind.

Natuurlijk gaat het uiteindelijk om Aukje en niet om mij, dus ik heb Aukje verteld wie haar nieuwe juffen zouden worden en ze reageerde enthousiast. En als Aukje blij is met haar juffen, zijn wij dat ook. Lieve juffen, het wordt vast een top jaar. Wij hebben er in ieder geval alle vertrouwen in!

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.