Wat leerkrachten tijdens de vakantie doen…

wat leerkrachten tijdens de vakantie doenNog maar een paar dagen en dan is het ook in het zuiden van het land vakantie. Zes weken lang genieten van de zomer en helemaal niks doen voor alle kinderen en leerkrachten. Uhm, nou ja, zo is het natuurlijk niet helemaal. Maar wat doen leerkrachten dan eigenlijk wel tijdens de vakantie?

 • Op de eerste vakantiedag neem je je allerlei dingen voor die je tijdens je vakantie wil gaan doen. Zo doe je bijvoorbeeld al weken niks meer aan je huishouden, omdat “het toch bijna vakantie is” en je er dan alle tijd voor hebt. Omdat je zoveel dingen bedenkt, besluit je om een to do lijst te maken (je blijft een leerkracht toch 😉 ) van alles wat je deze vakantie wil doen. Inclusief mooie vierkantjes voor elk taakje om af te vinken als de taak klaar is.
 • Op de tweede vakantiedag schijnt de zon en is het perfect weer om op het terras te ploffen / naar het zwembad te gaan  /in de tuin te liggen. Je hebt immers nog zes weken de tijd dus die klusjes komen nog wel.
 • Dag drie tot en met zeven zijn idem aan dag twee.
 • Wauw, zit er echt al een week op? Wat gaat dat snel! En je hebt nog niks gedaan… Je bekijkt de lijst en gaat iets anders nuttigs in huis doen. Iets wat niet op je lijst staan, maar wat ook best een keer mag gebeuren (je kledingkast uitmesten o.i.d.)
 • Dan is het een dag slecht weer, ideaal om aan je to do lijst te beginnen. Maar voordat je begint kijk je nog even op Facebook. Daar zie je dat een collega super leuke nieuwe dagritmekaarten heeft gemaakt. Dat wil jij ook! Dus je gaat heel fanatiek aan de slag met printen, knippen, lamineren en nog eens knippen. Het resultaat mag er zijn!
 • Een dag later bedenk je je dat je planbordkaartjes dan wel in dezelfde stijl moeten zijn. Je gaat op zoek op internet, komt erachter dat ze niet bestaan zoals jij ze wilt en besluit om ze dan zelf te maken. Dit kost ongeveer een dag van je vakantie, maar ook hiervan ben je uiteindelijk trots op het resultaat.
 • Jippie, de zon schijnt weer, tijd om ervan te genieten.
 • Na een lang schooljaar mag je best weer een keer naar de kapper. En nu je toch bezig bent ga je ook maar meteen langs de pedicure. Een verwendagje mag best, daar is het vakantie voor toch?

klaslokaal

 • Je bedenkt je dat je al even niet meer naar de Action bent geweest. Je fietst er snel naartoe en komt met tassen vol thuis, uiteraard allemaal spullen voor in de klas.
 • Die tas die je elke dag mee naar school sleept mag ook weleens uitgemest worden. Je komt kopietjes tegen van maanden geleden, appels die bijna onherkenbaar zijn en nog een verdwaald vriendenboekje… Oeps… Volgend jaar hou jij je tas echt beter bij, en dit keer echt!
 • Na ongeveer vijf weken, geen idee wat je allemaal hebt gedaan, de tijd vliegt echt enorm zeg, schrik je van het feit dat je nog maar één week vakantie hebt en je nog niks van je to do lijst hebt gedaan. Je kiest één klusje uit en je begint eraan.
 • In de laatste week ga je naar school. Je poetst je nieuwe klas, richt alles in, bekijkt de nieuwe methodes nog eens, vergadert met collega’s, leest de ovedracht van de klas nog eens door, maakt nog wat nieuwe spelletjes, past je rooster nog eens aan, vult de planning voor de eerste weken in, speurt Pinterest af naar leuke opdrachten voor de eerste week, kopieert nog wat leuke werkboekjes voor de eerste week, denkt na over een originele manier om jezelf voor te stellen aan je nieuwe klas en zo zijn er nog veel meer dingen te bedenken die je doet om je voor te bereiden op het nieuwe schooljaar.
 • En dan is de vakantie voorbij. Je kijkt naar de to do lijst en besluit om het dan in de eerste schoolweek echt allemaal af te werken… 😉

En herkenbaar? Of was ik de enige leerkracht waarbij het er zo aan toe ging? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.