13x mijn gedachten tijdens een dagje aan het water

Toen ik vorige week bij het strandbad werd aangesproken met “U” werd ik daar niet perse heel erg blij van, maar nadat ik gisteren nog een dagje aan het water had doorgebracht kon ik maar één conclusie trekken… ik word oud…

 1. Hoezo gaat het pas om 11 uur open? Duidelijk een teken van ouder worden, vroeger kwam ik mijn bed nog niet uit voor 11 uur en tegenwoordig staan we om 8 uur al te popelen om iets te gaan doen want anders duurt de dag zo lang.
 2. Wauw, wat zie ik veel bil ineens. Er is duidelijk een nieuwe bikinitrend onder de jongeren, eentje die veel bil laat zien, maar dan weer minder buik. De dames van mijn leeftijd droegen overigens allemaal een ouderwetse bikini die de billen wel bedekt, maar alles jonger dan 30 droeg zo’n hippe bil-kini.
 3. Waarom komen jullie zo dichtbij liggen? Ik bedoel, hallo! Daar is ook nog genoeg plek.
 4. Hoezo denken jullie dat het handig is om met een bal over te gooien als het zo druk is in het water? Oké hier hoort uitleg bij. Het stoorde me namelijk eigenlijk helemaal niet zo, totdat ik zo’n heerlijk harde handbal, keihard, frontaal in mijn gezicht kreeg. Eerlijk, ik baalde een beetje dat ik geen bloedneus kreeg, al was het maar om die kerels te laten weten dat ze echt heel erg lomp waren. Gelukkig ving ík de bal met mijn gezicht en niet Aukje…
 5. Ijspapiertjes overal, hoe moeilijk is het om even in de prullenbak te gooien. Oké, ik word echt een oude zeur.
 6. Muziek, op drie verschillende plaatsen om me heen. Hier geen klachten over, dit vond ik wel lekker 🙂
 7. Dat zand is echt heet! Maar dat vond ik vroeger ook al.
 8. Rot op met je bal!
 9. Eigenlijk ben ik gewoon een beetje jaloers op die jeugd. Heerlijk toch, de hele dag beetje bakken in de zon, chips eten, leuke jongens nat spetteren, en iedereen bekijken en bespreken. Nu ben ik me vooral druk aan het maken of mijn kinderen boven water blijven en we niet nog meer balafdrukken in ons gezicht krijgen.
 10. Ik wil ook een opblaaskrokodil. Die hebben we gewoon thuis hoor, maar ik denk er dus niet aan om die mee te nemen.
 11. Zouden we nog een keer moeten smeren? Ik vond dat als kind dus echt super irritant, en nu ben ik zelf zo’n irritante moeder die steeds met de zonnebrand aan komt zetten. Lekker scrubben ook met al dat zand.
 12. Niet met je zandvoeten over mijn handdoek. Oké, laat het los. Een zandvrije handdoek is onmogelijk hier en met kinderen.
 13. Kijk je even uit voordat je met je schoenmaat 45 over het zandkasteel van mijn dochter heen walst? Ik zei het niet hardop hoor, beloofd!

En weet je, stiekem was het ook wel erg fijn. Zondag weer 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.