Hoe hou ik alle ballen in de lucht?

Een baan, een blog, een bedrijf thuis, een gezin en een huishouden. Benieuwd hoe ik alle ballen in de lucht houd? Ik vertel het vandaag…

Wat is bij jullie thuis de verdeling van taken als het gaat om kinderen en huishouden etc?

Maikel werkt minimaal 72 uur in de week dus het huishouden komt helemaal op mij aan. De zorg voor de kinderen ligt ook voornamelijk bij mij, alleen legt Maikel wel altijd Aukje mee in bed en is het badderen en douchen inmiddels ook zijn “taak” geworden. Kan ik in die tijd mooi even de was vouwen of de bedden verschonen 😉

Hoe zorg je dat werk en privé gescheiden blijven?

Sinds ik moeder ben probeer ik om zo min mogelijk schoolwerk mee naar huis te nemen. In drukke tijden zoals voor de rapporten bijvoorbeeld lukt dat niet maar dat is dan ook niet erg. Bloggen doe ik echt alleen maar in de avond, als Aukje in bed ligt. Ik blog nog steeds als hobby en ik wil niet dat het ten koste gaat van de tijd die ik met Aukje heb. En dan hebben we natuurlijk nog de Hoeve. Omdat we daar ook wonen is dit eigenlijk nauwelijks te scheiden. We lopen de hele dag in en uit en wanneer het nodig is spring ik bij. Als ik in de zaak ben en ik zie dingen die moeten gebeuren dan kan ik dat niet loslaten. Dan moet ik het doen of zeggen dat het moet gebeuren. Maar dat zal iedereen met een eigen zaak wel herkennen denk ik.

Welke klusjes in het huishouden heb je opgegeven of laat je als eerste vallen?

Tijdens de laatste weken van mijn zwangerschap had ik hulp in de huishouding, dat was wel fijn! Zij deed de badkamer, wc en dweilde boven en beneden. Nu doe ik alles zelf weer en dat is wel weer even wennen nu met Emmi erbij. Strijken doe ik nauwelijks en de bovenverdieping poetsen is ook iets wat vaak als eerste wegvalt als ik weinig tijd heb. Daar komt niemand anders dan wij zelf dus dat ziet niemand als het een rommeltje is haha.

Wanneer was de laatste keer me-time en wat heb je toen gedaan?

Poeh, dat is sowieso zes weken geleden, voordat Emmi er was. Geen idee wat ik heb gedaan, een dutje of een lekker bad denk ik. Sowieso ben ik niet zo goed in me-time. Ik denk dan altijd aan de dingen die nog moeten gebeuren.

Heb je wel eens een date night en wat doen jullie dan?

Voordat Emmi er was hadden Maikel en ik één keer per maand date night. Dan ging Aukje bij opa en oma logeren en gingen wij lekker uit eten. Als Emmi dadelijk wat groter is dan gaan we dit zeker weer oppakken.

Hoe vaak zie je je vriend(inn)en en wat doen jullie dan?

Heel wisselend. Mijn beste vriendinnen zie ik wel elke 1 à 2 weken. Gewoon samen lekker theetjes drinken en kletsen. Soms ook gezellig lunchen, shoppen of high tea-en maar dat is meestal alleen in de vakanties. Andere vriendinnen zie ik heel wisselend, net wanneer het uitkomt. We appen wel lekker veel 🙂Heb je veel contact met je familie?

Mwah valt wel mee. Mijn ouders zie ik elke week omdat Aukje daar één keer in de week is. Eigenlijk moet ik ook vaker bij mijn opa’s en oma’s op visite gaan maar om de een of andere reden vliegen de weken voorbij en komt het er steeds niet van. Mijn schoonvader zie ik elke dag in de Hoeve en de rest van de familie zie ik een stuk minder vaak. Nou ja, mijn nichtjes zie ik tegenwoordig regelmatig als ze lekker in de speelschuur komen spelen met de kinderen haha.

Waaraan kan je als eerste zien dat er eigenlijk veel meer uren in een dag moeten zitten? Oftewel hoe zien jouw prioriteiten er uit?

Aan mijn volle mailbox, mijn volle waslijn, nog niet verdeelde fooi van de Hoeve, ongelezen tijdschriften en ongedweilde vloer…

Doe jij je soms wel eens beter voor dan in werkelijkheid?

Vast wel… Als het thuis een bende is en ik maak een foto waarop je dat ziet, dan zet ik die liever niet online nee. Maar ik zeg ook nergens dat het bijvoorbeeld altijd opgeruimd is bij mij thuis. Verder “verzwijg” ik wel eens dingen die bijvoorbeeld met familie te maken hebben. Niet om me beter voor te doen dan de werkelijkheid maar omdat bepaalde zaken gewoon privé zijn en dat hoeft niet iedereen te weten.

Welke tips heb je voor andere moeders?

Probeer je niet teveel aan anderen te spiegelen maar doe de dingen zoals jij denkt dat je ze moet doen. Of zoals je ze wilt doen.

Wat vraag jij je wel eens af hoe anderen moeders dat aanpakken?

O van zoveel dingen haha. Het huishouden, werk, blog en gezin combineren vind ik sowieso al een uitdaging. Dus kom maar op met de tips mama’s… 😉

Hoe houd jij alle ballen in de lucht?

Deze tag is bedacht door Linda.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.