“Ben je nooit ziek of ga je altijd maar door?”

rib broek

“Ja hoor, we hebben weer een ziekmelding”. Zuchtend kijken Maikel en ik elkaar aan. Zelf zijn we nooit ziek, dus is het soms flink balen als anderen voor de zoveelste keer ziek zijn. Totdat ik mezelf gisteren zelf voor het eerst in 12 jaar tijd ziek meldde bij mijn werkgever…

Een ziekteverzuim van 0

Tijdens een van mijn laatste functioneringsgesprekken werd er aan me gevraagd of ik nooit ziek was, of dat ik altijd maar gewoon door ging. Ik moest daar even over nadenken, naar mijn mening ben ik echt nooit ziek. Natuurlijk voel ik me ook wel eens een dagje niet zo fit, maar echt ziek? Ik heb tien jaar lang voor dezelfde werkgever gewerkt en had een ziekteverzuim van nul. Niet omdat ik altijd maar door ging, maar omdat ik echt nooit ziek was.

Eerst proberen…

Op de Hoeve hebben we zo’n beetje elke week te maken met ziekmeldingen van (weekend) personeel. Als je zelf nooit ziek bent, dan kan je daar nog wel eens snel over oordelen. Niet altijd eerlijk misschien, maar volgens mij zijn er, overal, ook echt mensen die zich al ziek melden als er een scheetje dwars zit. Maar goed, wij kunnen het zelf dus altijd enorm waarderen als iemand het toch eerst komt proberen en als het dan echt niet gaat kan je alsnog naar huis.

Met 1-0 achter

Toch ben ik voor de zoveelste keer ergens op terug gekomen. We hebben namelijk ook wel eens nieuw personeel gehad dat zich al ziek meldde op de eerste werkdag. Eerlijk is eerlijk, daar heb je toch meteen je bedenkingen over? Ik bedoel, als je jezelf als nieuw personeelslid al direct ziek meldt, dan sta je toch al met 1-0 achter? En toch was ik gisteren die nieuwe die zich ziek meldde…

En nu was ik ziek

Misschien heb je wel meegekregen dat ik mezelf in december heb aangemeld als vervangster bij Aukje op school. Voor de kerstvakantie hadden ze me nog niet nodig, maar gisteren kreeg ik eindelijk een berichtje, jeej! Alleen… Ik ben ziek. Je gelooft het niet hoor, ik, die nooit ziek is, lig al vanaf vrijdagavond ziek op de bank. Het is ellende. En dus net op de dag dat ze me als vervanger nodig hebben op school, zo ontzettend balen.

Dus ik baal…

Dus van ‘diegene die nooit ziek is’ ben ik nu zomaar ineens ‘die nieuwe die op de eerste dag al ziek is’. Je kunt je voorstellen dat ik ontzettend baal en dat is nog zwak uitgedrukt. Vandaag (donderdag) staat er gelukkig een bezoekje aan de huisarts gepland, want ik ben bang dat ik hier niet vanzelf zomaar vanaf kom. En de rest van de dag breng ik waarschijnlijk weer onder een dekentje op de bank door, al balend omdat ik ook eigenlijk voor de klas had kunnen staan.

Hopelijk knap ik snel op, zodat ik de volgende keer wel kan vervangen als ze me nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.