Beste ouders van andere kinderen…

Je hoort wel vaker dan mensen andermans kinderen niet zo leuk vinden. Ik heb dat een beetje met andere ouders. En dan met name de ouders van kinderen die ik niet ken (voordat alle ouders uit mijn klas me een boze mail gaan sturen 😉 )

Beste ouders van andere kinderen. U wilt allemaal het beste voor uw kind. Logisch, dat wil ik ook. Dat wil iedere ouder. Niks mis mee en alle begrip daarvoor. Waar ik wel wat moeite mee heb is dat dat soms gebeurt ten koste van anderen. En dan voornamelijk ten koste van andere kinderen. Nu vraag je je misschien af waar ik op doel? Dat zal ik je vertellen.

Afgelopen woensdag waren we ter ere van Aukjes verjaardag in Toverland. Om 15.00 uur begon de show van Toosje de heks. Er stonden rijen met banken klaar zodat iedereen een plekje zou hebben. Deze banken stonden ook nog eens zo opgesteld, dat iedereen in principe iets zou kunnen zien. Vooraan stonden de laagste bankjes en naar achteren toe werden ze steeds hoger. Helemaal achteraan stonden een paar gewone banken, voor de ouders, zo leek mij.

Wij zaten al vrij vroeg klaar voor de show. Ik nam plaats op één van de achterste banken. De banken die er anders uitzagen dan de rest. De banken die in mijn ogen duidelijk voor de ouders bestemd waren. Aukje nam plaats op de voorste bank. Vanaf mijn plek had ik duidelijk zicht op Aukje, wat ik als ouder wel fijn vind. Langzaamaan kwam er meer mensen naar de show toe. De bankjes stroomden vol en tot mijn grote verbazing ploften bijna alle ouders op de voorste bankjes neer. Uhm, hallo? Begreep ik het nou niet of…? Ten eerste zien de kinderen achter die grote volwassenen niks meer, ten tweede verliezen de ouders die wel keurig achteraan zitten volledig het zicht op hun kinderen en kunnen die kinderen dus ook hun ouders niet meer zien.

Nou begrijp ik best dat je, als je nog een heel klein kindje hebt, je niet wil dat je kindje alleen vooraan zit. Maar ga dan op zijn minst aan de buitenkant van de bankjes zitten zodat niemand er last van heeft. En als je het spannend vind om achteraan te zitten, omdat je dan je kind niet goed ziet, dan snap je misschien het punt wat ik probeer te maken… Want als alle ouders achteraan zouden zitten dan heeft iedereen zicht op zijn kind.sinterklaasintochtenHetzelfde geldt voor druk bezochte evenementen. Het kasteel van Sinterklaas, een enorm drukbezocht en geweldig spektakel voor kinderen waar ik vorig jaar voor de eerste keer met Aukje naartoe mocht. We werden groepje voor groepje binnen gelaten zodat het niet te druk zou zijn en toch wisten de meeste ouders zichzelf op de voorgrond te wringen. Als er ruimte genoeg zou zijn dan is daar op zich niks mis mee, maar dat was er niet en dus stond ik een beetje beduusd te kijken achteraan. Mijn driejarige peuter stond namelijk achter een rij volwassenen en moest uiteindelijk op papa’s nek om iets te kunnen zien. Dat is toch van de zotte?! Het gaat hier om een kinderevenement hè mensen. Waar de volwassenen staan te wringen om een plaatsje.

Volgens mij is mijn punt wel duidelijk. Als we met alle ouders nou eens proberen om onszelf wat minder op de voorgrond te wringen, zodat de kinderen, waar het allemaal om gaat, lekker vooraan kunnen staan en alles goed kunnen zien. Als je nou zelf als ouder niet alles kan zien, dan hoef je je echt niet voor die kleine kinderen te persen. Dan accepteer het op dat moment en mopper er desnoods thuis even over tegen de buurvrouw, maar verpest het niet voor de kinderen alsjeblieft. Dank je wel.

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.