De avonturen van nijntje – Tiptoi – review *

nijntje tiptoi

Wie kent Nijntje nu niet? Maar met ‘De avonturen van nijntje’ leer je Nijntje nog beter kennen. Wie is haar lievelingstante bijvoorbeeld, of ga samen naar het strand? Ga jij met Nijntje mee op avontuur?

Tiptoi

Tiptoi is een innovatief leersysteem waarmee kinderen spelenderwijs de wereld ontdekken. Zodra je met de pen op een afbeelding in het boek tipt, klinkt er een bijbehorend geluid, verhaaltje, vraag of muziek. Je kunt Tiptoi kopen als startersset, dan heb je meteen alles wat je nodig hebt om te beginnen. Maar er zijn ook losse boeken (aanvullingen) te koop en ook de Tiptoi pen is los verkrijgbaar. De eerste keer moesten we even samen het boek verkennen, maar nu kunnen onze meiden het helemaal zelfstandig en ze pakt het dan ook regelmatig uit de kast.

tiptoi nijntje

De avonturen van nijntje – startersset

De Tiptoi starterset ‘De avonturen van nijntje’ bevat een Tiptoi pen, een houder voor de pen, een interactief Tiptoi boek, een USB kabel, een activeringscirkel en een handleiding. De handleiding is duidelijk en je kan meteen aan de slag na het lezen ervan. De activeringscirkel heb je maar eenmalig nodig, daarna kan je de pen aan- en uit zetten met de knop op de pen zelf. Het boek activeer je door op de aan-knop te tippen met de pen. Daarna kan je aan de slag. Het volume van de pen kan je zelf harder en zachter zetten met de knoppen op de pen. Op elke pagina staan verschillende symbolen. Elk symbool heeft zijn eigen betekenis, zo kan je gaan ontdekken als je op het oog tipt. Dat betekent dat je zelf kan tippen op het boek, de pen speelt dan het bijbehorende geluid af. Tip je op de muzieknoot dan hoor je een liedje dat bij de bladzijde past. Als je daarna op de plaatjes tipt, dan krijg je kleine verhaaltjes. De dobbelsteen betekent dat je een zoekspel gaat spelen. Je hoort dan verschillende vragen en het antwoord mag je aantippen. De i betekent ‘informatie’, de stopknop betekent dat de pen stopt waar hij op dat moment mee bezig is en het laatste symbool herhaalt wat er als laatste is gezegd.

Voor alle leeftijden

De startersset van Nijntje die wij hebben is al voor kinderen vanaf 3 jaar te gebruiken, maar er zijn ook producten te koop voor kinderen van 10 jaar. Super leuk, want je hoeft de stift maar eenmalig aan te schaffen en je kan zo bijvoorbeeld elk jaar een nieuw boek of product cadeau geven. Er is namelijk voor elk kind wel een leuk bijpassend thema, denk aan klokkijken, de wereld verkennen, muziek, dieren, mijn lichaam, leren tellen, Egypte, Engels leren, leren lezen, op de boerderij en nog veel meer. Ik zou zeggen, neem zeker zelf even een kijkje want het is echt ontzettend leuk allemaal!

nijntje tiptoi

Onze ervaring

De meiden vinden het het leukste om de vragen te beantwoorden. Sommige zijn makkelijk, andere wat moeilijker. De moeilijkere vragen zijn erg goed voor de woordenschat. Omdat ze het spel vaker spelen, herhalen ze de moeilijke woorden en zo kunnen ze de betekenis goed onthouden. Iets waar deze mama-juf stiekem best blij van wordt ? Het fijnste aan Tiptoi is misschien nog wel dat kinderen het helemaal zelf kunnen spelen. De pen geeft namelijk zelf aan of een antwoord goed is of fout. Is het antwoord fout, dan mag het gewoon opnieuw gedaan worden. Bij het tweede foute antwoord geeft de pen zelf het goede antwoord, zo gaat het niet frustreren bij je kind. Wij hebben de Tiptoi starterset, met het boek ‘De avonturen van nijntje’, maar er zijn nog veel meer bijpassende Tiptoi materialen te koop. Zo zijn er verschillende boeken verkrijgbaar, maar ook spannende leerspellen, puzzels, een interactieve globe en nog ontzettend veel speelfiguren. Bij de startersets is de Tiptoi pen al meegeleverd, Voor elk ander product kunnen de audiobestanden via internet worden gedownload en op de stift worden geladen. Makkelijk en gratis!

De Tiptoi producten zijn onder andere hier verkrijgbaar, prijzen variëren, maar voor deze Nijntje set betaal je € 44,99. Kende jij Tiptoi® al?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.