De logica ontbreekt…

B.Nosy winter 2016Gisteren kreeg ik een appje van mijn moeder “als je een leuke winterjas wilt dan moet je nu alvast gaan zoeken”. Uhm sorry, nu? Maar ze heeft gelijk. Middenin de zomer, al laat het zomerse weer het een beetje afweten maar toch, ligt de nieuwe wintercollectie in de winkels. Wil je die ene leuke jas, dan moet je hem toch echt nu al kopen om niet achter het net te vissen. En daar ontgaat mij dus een beetje de logica, want waarom “moeten”we in augustus al winterkleding kopen?

Ik kan het me nog al te goed herinneren, de eerste keer dat ik een winterjas voor Aukje ging kopen. Dat was pas richting de herfst, want eerder had ze zo’n warme jas natuurlijk nog niet nodig. Maar tegen de tijd dat ik eens op pad ging, waren alle leuke (en betaalbare) jassen al weg. “Ja mevrouw, u bent ook wel aan de late kant”. Pardon? Het is net herfst, buiten is het nog 15 graden, hoezo aan de late kant? Maar blijkbaar heeft er ooit iemand bedacht dat in augustus de nieuwe wintercollectie binnen hoort te komen, want wie wil dat nou niet, met 30 graden lekker warme kleding passen…?

Andersom is het net zo. Is het buiten nog kippenvel koud, denk ik nog niet aan zomerjurkjes hoor. maar tegen de tijd dat ik daar wel aan ga denken dan ben ik alweer te laat. Of met sandalen, ook zoiets. Het eerste jaar was ik lekker op tijd met sandalen kopen voor Aukje, maar toen kon ik halverwege de zomer een tweede paar aanschaffen omdat mevrouw er alweer uit was gegroeid. Dit jaar wachtte ik dus zo lang mogelijk en wederom kreeg ik te horen dat ik wel erg laat was…

Ik snap dus serieus niet waarom de nieuwe collecties op deze, voor mij onlogische, momenten worden uitgeleverd. Maar misschien is er iemand die het aan mij uit kan leggen? Waarom komt de wintercollectie in augustus al binnen en is alles in oktober, tegen de tijd dat ik eraan ga denken, alweer bijna uitverkocht? En ben ik de enige die hier tegenaan loopt of denk jij er net zo over? Ik hoor het graag!

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.