De oma tag

11391126_836682086400598_8309665256109602471_nIk zag deze tag ongeveer een half jaar geleden bij Mommytobe en ik vond hem zo leuk dat ik hem al die tijd onthouden heb. Nu ik dan ook mijn eigen blog heb, kon ik dan ook eindelijk de vragen voorleggen aan mijn moeder...

Is Aukje je eerste kleinkind?
Ja 🙂

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je dochter zwanger was?
We zouden de volgende dag op vakantie gaan en Charlotte stelde voor om de avond ervoor nog even gezellig met Maikel te komen eten.
Tijdens het koken gaf ze me een cadeautje en ik had nog niks door.
Er zat een slabber in met de tekst “jullie worden oma en opa”. Ik was dolgelukkig!! Ik wilde al lang oma worden, dat leek met geweldig! Ik was helemaal verrast en volgens mij gilde ik het uit van blijdschap!

Wat is het eerste wat je dacht en deed toen je hoorde dat je kleindochter geboren werd?
Ik werd wakker rond 7 uur van de telefoon. Dan weet je eigenlijk al meteen dat er “iets” is. Ik wist nl. niet of ik van tevoren gebeld zou worden of pas na de geboorte.
Charlotte zei “goedemorgen oma”… Ik weet niet meer wat er allemaal door me heen ging, het was een gekkenhuis is mijn hoofd. Het eerste wat ik dacht was “Godzijdank, alles is goed gegaan”. En: “wanneer heeft ze dat dan gedaan” haha!

Ben je veranderd nu je oma bent?
Ik heb meer geduld, ben makkelijker met rommel en schoonmaken. Als je ziet hoe de kamer eruit ziet als Aukje een uur binnen is! Vroeger mochten mijn eigen kinderen niet aan de ramen zitten maar Aukje geeft er kusjes tegen als we aan de andere kant staan en staat er regelmatig met allebei haar handen tegenaan. Dat mag allemaal!
Ik ben ook veel voorzichter met haar dan met mijn eigen kinderen. Maar dat hoor ik ook van andere oma’s. Het is toch anders dan met je eigen kids.

Pas je weleens op Aukje?
Ja, Aukje komt elke donderdag, onze vaste oppasdag, bij ons en ze blijft ook af en toe een nachtje slapen of komt een extra dagje als het nodig is. Zó leuk!DSC00683-1Wat doe je anders qua opvoeden in vergelijking met je eigen kinderen?
Eigenlijk niet zo veel. Ik ben wel makkelijker geworden maar dat is misschien ook de leeftijd.
Ik overleg met Charlotte als ik twijfels heb over bepaalde dingen. Ik wil ongeveer dezelfde lijn aanhouden als zij, maar dat gaat eigenlijk vanzelf.

Wat voor soort oma wil je graag zijn?
Een moderne vlotte oma waar Aukje graag naartoe wil. Dat ze me dingetjes vertelt, geheimpjes met me deelt en weet dat ze altijd bij mij terecht kan.

Wat vind je het leukste om te doen met je kleinkind?
Knuffelen, spelletjes spelen, liedjes zingen.

Is de relatie met je dochter veranderd nu ze zelf moeder is?
Hij is hechter geworden. Voor sommige dingen heeft  ze denk ik meer begrip en ik ben nog trotser op haar dan ik al was!

Waar kijk je naar uit?
Naar alles. Het wordt steeds leuker naarmate ze groter wordt.

Wat zou je je dochter willen leren of meegeven qua opvoedtips?
Niets, ik vind dat ze het hartstikke goed doet!

Wat zou je Aukje graag willen vertellen en meegeven?
Dat ik ontzettend veel van haar hou en er altijd voor haar zal zijn.

17701_836682126400594_2026011038939879779_nDank je wel mama voor het invullen van de vragen! Aukje en ik boffen met zo’n lieve oma en mama zoals jij! <3

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.