De onzekerheden van een vrouw…

onzekerhedenIk ben altijd al behoorlijk onzeker geweest, door pesterijen in de puberteit en later door verschillende gebeurtenissen in mijn leven. Mensen konden dat vaak niet aan mij zien, want ondanks dat ik wel vrij onzeker ben, straal ik dat niet uit. Gelukkig ben ik tegenwoordig wel al een stuk minder onzeker en sta ik wat sterker in mijn schoenen dan bijvoorbeeld 10 jaar geleden, maar nog steeds heb ik zo mijn eigen onzekerheden (maar heel eerlijk, welke vrouw heeft dat niet?)

Innerlijke onzekerheden Ik ben wel iemand die zich altijd afvraagt “is het wel goed genoeg? of vinden anderen mij wel leuk genoeg?” Ik ben een ontzettende pleaser en wil het graag voor iedereen goed doen. Ook denk ik altijd erg snel dat anderen mij niet leuk genoeg vinden. Nou weet ik natuurlijk ook dat je lang niet altijd door iedereen aardig gevonden kan worden en dat dat ook echt niet hoeft, maar toch zit ergens dat stemmetje in mij dat zegt dat dat wel moet.

Uiterlijke onzekerheden Oei haha, ik ben heel erg onzeker over mijn huid. Als puber heb ik ontzettend veel acné gehad en die onzekerheid is nooit helemaal verdwenen. Zo was ik bijvoorbeeld erg bang dat toen ik met de (Diane) pil stopte, ik alle acné weer terug zou krijgen. Gelukkig is me dat bespaard gebleven, maar mijn huid blijft wel mijn probleemgebied. Verder mogen mijn buik, billen en benen wel wat strakker. Soms zie ik foto’s van mezelf van acht jaar geleden en dan zou ik willen dat ik er weer zo uitzag (ik weet het, niet realistisch maar toch).

Onzekerheden als moeder Ik kan heel onzeker worden als er iets met Aukje is en ik weet niet wat. Vooral toen ze nog een baby was vond ik dat erg moeilijk. Dan vroeg ik aan iedereen advies en wat zij zouden doen. Gelukkig word ik steeds wat minder onzeker in mijn rol als moeder, maar bij nieuwe situaties kan ik nog steeds erg onzeker worden hoor. Hoort toch een beetje bij mijn persoonlijkheid denk ik…

Onzekerheden als vrouw van Ik ben ontzettend belazerd in het verleden, dus dat heeft mij super onzeker gemaakt in mijn relatie. Ik vraag me bijvoorbeeld ook veel te vaak af of Maikel nog wel van me houdt, of hij niet iemand anders tegen komt die leuker en knapper is en waar hij dan verliefd op zal worden. Bij elke scheet vraag ik me af of het aan mij ligt. Ik weet het, stom maar ik kan er niks aan doen. Maikel zegt dan altijd heel nuchter “als ik niet van je zou houden dan was ik niet met je getrouwd”. En daar heeft hij dan ook wel weer een punt 😉 Voordat ik zo belazerd werd, was ik helemaal niet onzeker in relaties, beetje jammer dus. Wel irritant overigens, maar goed, niks aan te doen helaas.

Waarover ben jij weleens onzeker?

Wil jij ook (eventueel anoniem) vertellen over jouw onzekerheden? Mail me dan op info@aukjeswereld.nl

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.