De rotklusjes van het ouderschap…

de rotklusjes van het ouderschapDat het ouderschap mooi en bijzonder is, dat hoef ik je vast niet te vertellen. Maar bij het ouderschap horen ook een paar minder leuke klusjes. Omdat daar minder vaak over wordt gesproken bedacht ik deze nieuwe tag; de rotklusjes van het ouderschap tag…

Er is niks mooier dan moeder zijn van het mooiste kind van de hele wereld. Dit gevoel herkent iedere ouder denk ik wel. Maar naast alle mooie dingen zitten er ook wel een aantal “mindere kanten” aan het ouderschap. Even tussen haakjes, omdat het natuurlijk niks voorstelt in vergelijking met wat je ervoor terug krijgt. Wel zijn deze “rotklusjes” de dingen die je soms vergeet, waar je vaak geen zin in hebt of die je liever je partner wil laten doen.

  1. Hoe vaak knip je de nagels van je kind? Ik merk dat de nagels van Aukje best wel snel groeien, tenminste, misschien is het wel normaal maar omdat ik zelf nepnagels heb merk ik dat niet zo haha. Ik knip haar nagels dus elke week, om te voorkomen dat ze wondjes bij zichzelf (en bij mij!) kan maken en zodat er geen vuil onder kan komen. Als baby vond ik het echt een ontzettend rotklusje om te doen en gebruikte ik liever een vijltje. Nu Aukje een stuk groter is vind ik het minder erg. Ik neem haar dan lekker op schoot en terwijl Aukje dan naar de televisie kijkt, knip ik haar nagels met een klein knippertje.
  2. En de teennagels? Die knip ik minder vaak, omdat dat ook minder vaak nodig is. Ik denk ongeveer één keer in de twee en misschien zelfs wel drie weken. Meestal gewoon even snel voor het slapen gaan.
  3. Hoe vaak verschoon je het bed van je kind? Ik heb echt een hekel aan het opmaken van bedden. Toen Aukje nog een ledikant had was het makkelijk, ze sliep in een slaapzak en ik hoefde dus alleen maar het hoeslaken te vervangen. Nu heeft ze een eenpersoonsbed met dekbed en kost het me iets meer moeite, maar het is altijd nog makkelijker dan ons eigen tweepersoonsbed 😉 Ik verschoon alle bedden één keer per week.bedhekje
  4. Hoe vaak maak je de oren van je kind schoon? Heel eerlijk? Dit vergeet ik zo vaak! Aukje heeft een enorme vouw in haar ene oor (dit klinkt heel erg vreemd zo haha) en daar gaat gewoon snel vuil onder zitten. Dit krijg je er onder de douche of in bad niet uit, dat moet echt met een wattenstaafje. Toen ik het deze week bij Aukje schoonmaakte ontdekte ik dat ik het in ieder geval niet vaak genoeg doe (bah, sorry…)
  5. Wie verschoont de vieze luiers (of mag op de wc de vieze billen poetsen)? Dat ben ik. Maikel werkt natuurlijk zes dagen in de week, dus logisch dat ik alle vieze broeken verschoon. En op onze vrije dag doe ik dat ook meestal, dat gaat gewoon automatisch omdat ik dat zo gewend ben.
  6. Wie staat er ’s nachts op als je kind wakker wordt? Zo fijn, dat is dus echt Maikel, hij hoort het gewoon eerder dan ik zelfs, ideaal! 🙂
  7. Wie mag er naar het consultatiebureau om de inentingen te halen? We zijn het eerste jaar altijd samen gegaan, bij de inentingen keek ik echt even weg hoor, dan mocht Maikel Aukje vasthouden. Ik vind dat zo zielig! Ik weet niet wanneer we de volgende inentingen moeten gaan halen, maar dan hoop ik het zo te kunnen plannen dat Maikel weer mee kan.
  8. Wie regelt de oppas als jullie een avondje uit gaan? Ik, maar dat vind ik zelf ook wel fijn om te regelen, dan weet ik zeker dat het goed geregeld is 😉

Dit waren mijn antwoorden op de rotkusjes van het ouderschap tag. Vind je het leuk om deze tag ook in te vullen? Leuk! Neem hem dan gerust over en benoem even dat hij van mij komt. Laat je dan even in de comments weten dat je hem hebt ingevuld? Dan kan ik hem ook bekijken. Ik tag Nicole, Channa, en Geertje, doen jullie mee?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.