Een dagje voor jezelf

dagje voor jezelfHeb jij wel eens een dagje voor jezelf? Maar dan ook echt helemaal alleen voor jezelf, zonder afspraken of andere “moetjes”? Als ik er goed over nadenk dan heb ik dat eigenlijk nooit, maar afgelopen vrijdag was het ineens zo’n dag en ik kan je vertellen dat het ontzettend fijn was!

Een dagje voor jezelf, als je ernaar zou vragen dan zou ik zonder na te denken zeggen dat ik zo vaak een dagje voor mezelf heb. Ik werk immers maar twee dagen in de week. Maar de overige dagen heb ik Aukje en ben ik eigenlijk altijd bezig, dus als ik er echt goed over nadenk, heb ik zelden tot nooit een dagje voor mezelf.

Elke donderdag passen mijn ouders op Aukje op. Nou zijn zij de laatste drie weken op vakantie geweest, dus toen ze terug kwamen vroegen ze of Aukje een nachtje mocht komen logeren. Natuurlijk mocht dat! Dus de eerstvolgende donderdag ging Aukje daar gewoon weer naartoe, net zoals anders, alleen mocht ze nu ook blijven slapen. Vrijdag zou ik haar dan weer rond 16.00 uur op gaan halen. Die donderdag sprak ik af om met een vriendin te gaan shoppen. ’s Avonds gingen we lekker uit eten bij vrienden en zo vermaakte we ons wel zonder Aukje 😉

Vrijdag werd ik uit mezelf wakker. Uitslapen kan ik geloof ik niet meer, maar om 08.00 uur wakker worden is tegenwoordig best een luxe! Ik bleef nog even een half uurtje liggen en bedacht me alvast wat ik allemaal wilde gaan doen, ik had namelijk nog helemaal geen plannen, zo fijn! Nadat ik op mijn gemakje ben opgestaan, ben ik gaan stofzuigen en dweilen. Zowel beneden als boven. Toen ik daarmee klaar was ging ik lekker op mijn eigen tempo uitgebreid douchen en tutten en daarna besloot ik om de was te gaan doen. Er lag nog een heleboel was die opgeruimd moest worden, dus ik kwam mijn dagje zo wel door. Toen ik eigenlijk de keuken wilde gaan poetsen, bedacht ik me dat ik lekker bij mijn zus op de koffie zou gaan. Zij zat met een gebroken teen thuis, dus kon wel wat gezelschap gebruiken. En zo liet ik de keuken voor wat het was en vertrok ik naar mijn zus.

Op zich klinkt dit natuurlijk allemaal niet zo bijzonder. Poetsen, douchen, op visite gaan, en toch was het zo fijn! Ik kon namelijk alles op mijn eigen tempo doen, zonder peuter die mee wilde helpen of juist mopperend aan mijn been hing. En omdat het zo goed is bevallen, mag Aukje de hele vakantie elke donderdag bij mijn ouders blijven slapen. Win-win, want zowel Aukje als mijn ouders vinden dat super leuk en ik kan zo ook eens wat voor mezelf doen. En of dat nou iets leuks is (shoppen) of iets nuttigs (poetsen) dat maakt niet zoveel uit, een dagje voor jezelf is gewoon best fijn af en toe!

Heb jij wel eens een dagje voor jezelf?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.