Een nieuwe naam?

haarroutine curly girl

Jaren geleden begon Aukjeswereld als een mamablog. Inmiddels is daar nog weinig van te merken. Natuurlijk blog ik nog wel eens over het ouderschap, maar een mamablog is het niet meer te noemen. Is de naam Aukjeswereld dan nog wel zo gepast? En wordt het niet eens tijd om toch een andere naam uit te zoeken…?

“Hoi Aukje”. Negen van de tien keer beginnen mailtjes aan mij zo. Logisch, mijn blog heet Aukjeswereld dus mensen denken dat ik, de schrijfster, Aukje ben. Eigenlijk heb ik vijf jaar geleden gewoon niet zo heel goed nagedacht toen ik begon met bloggen. Toen schreef ik voornamelijk over dingen die met Aukje te maken hadden, dus Aukjeswereld leek heel erg passend, maar nu, vijf jaar later, past die naam eigenlijk helemaal niet meer.

Maar wat dan wel? Een vraag die me stiekem al langer bezig houdt. Charlotteswereld bekt niet zo lekker. Lotteswereld klinkt dan al beter, maar hoewel Lotte een prima afkorting is van mijn naam, word ik nooit zo genoemd en klinkt het dus niet echt eigen voor mij. Ik kan het ook wat algemener houden, zoals bijvoorbeeld vrouwendingen.nl, of iets met krullen bijvoorbeeld, aangezien de Curly Girl Methode een terugkerend onderwerp is op mijn blog, maar is dat over twee jaar ook nog zo?

En daarnaast, durf ik die naamsverandering eigenlijk wel aan? Ik bedoel, na vijf jaar heb je toch best wel wat opgebouwd. Ik ben eigenlijk ook wel een beetje bang dat ik daarmee iets weggooi. Al heb ik toch een heleboel voorbeelden van dames die me voorgingen waarbij het wel goed ging (denk bijvoorbeeld aan Cynthia.nl, Mommyhood.nl en destijds 2wmn.nl) Dus als ik daar naar kijk, moet het niet zo’n probleem zijn toch?

Anderzijds heb ik het nooit zo’n probleem gevonden dat mensen me Aukje noemden, meestal was dat bij het tweede mailtje wel weer over. Alleen nu heb ik steeds vaker dat mensen me in het echte leven ook zo gaan noemen, en dan wordt het ineens een stuk verwarrender. Zeker als ze het over mij hebben en niet tegen mij bijvoorbeeld (niet dat ik nou zo’n veelbesproken onderwerp ben hoor haha, maar toevallig gebeurde het laatst wel en dat kan wel wat verwarring opleveren).

Maar goed, als ik dan toch van naam ga veranderen, dan moet het natuurlijk wel echt een perfecte naam zijn. Niet eentje die in vijf minuten uit mijn duim is gezogen en waar ik over een paar jaar weer spijt van krijg, want dat schiet natuurlijk niet op. En die perfecte naam heb ik tot op heden nog niet bedacht. Dus mocht je een geniaal idee hebben, laat het me dan zeker weten, want wie weet vind ik die naam net zo geniaal en wordt dat de nieuwe naam van Aukjeswereld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.