Hoe hebben wij de namen van de meiden gekozen?

“Hoe hebben jullie de namen van de meiden bedacht?” Een vraag die me meerdere keren is gesteld dus tijd om daar (nog) eens antwoord op te geven. Want het bedenken van namen verliep niet helemaal zonder slag of stoot…

Aukje

Al ver voordat ik zwanger was, zelfs al ver voordat ik een relatie met Maikel kreeg, wist ik al dat als ik ooit een dochter zou krijgen, ik haar Aukje wilde noemen. Maar ja, je moet natuurlijk wel samen voor een naam kiezen en dat was nog wel even een dingetje. Maikel vond de naam in de eerste instantie namelijk helemaal niet zo leuk.

Tijdens mijn laatste jaar aan de Pabo viel ik in op mijn stageschool in een kleuterklas. In die klas zat een lief meisje, net vier jaar geworden en zij heette Aukje. Het was een heerlijk meisje met een mooi snoetje. Lief maar tegelijkertijd ook een beetje bijdehand. Misschien kwam het wel doordat ik Aukje een ontzettend leuk kind vond, maar vrijwel direct vond ik ook haar naam geweldig. Ik ben hem na dat jaar niet meer vergeten en altijd hoopte ik dat ik ooit een dochter zou mogen krijgen die ik dan Aukje zou kunnen noemen.

Jaren later was dan het moment daar, ik was zwanger en we konden serieus na gaan denken over namen. We hadden afgesproken dat we allebei een lijstje zouden maken en dan maar afwachten of er iets overeen zou komen. We keken op internet, om ons heen en stelden zo beiden een lijstje samen. Toen we bij elkaar gingen zitten was het bijna lachwekkend wat een verschillende soorten namen we hadden opgeschreven. Zowel de jongens- als de meisjesnamen kwamen nog niet eens in de buurt van elkaar. Niet echt handig. We lieten het rusten totdat we wisten wat het geslacht zou zijn.

Bij de 20 weken echt kregen we te horen dat we een dochter zouden krijgen. Super leuk! Nu konden we ook wat gerichter na gaan denken over de naam. We kochten nog een namenboekje en maakten weer opnieuw een lijstje. Dit keer zaten we al wat dichter bij elkaar, maar we waren er nog niet. Ik kon namelijk de naam Aukje maar niet vergeten. Na lang wikken en wegen hadden we nog twee namen over, Aukje en Lise. Ik vond Aukje het leukste, Maikel vond Lise leuker. We spraken af dat we beiden zouden kijken of we de andere naam ook leuk zouden vinden.

Inmiddels zaten we al redelijk ver in de zwangerschap, en ik zag het somber in (hormóóóónen…) Ik was ervan overtuigd dat we het nooit met elkaar eens gingen worden. Ik had al regelmatig geoefend met de naam Lise (noemen in huis enzo) maar ik kon er niet aan wennen. En in mijn ogen kon niks tippen aan Aukje. Maar Maikel leek er nog niet van overtuigd te zijn.

Totdat er ineens een pakketje binnenkwam. Een canvas schilderij met de naam Aukje erop. Wat bleek, hoe vaker we het over de naam Aukje hadden, hoe mooier Maikel de naam vond worden en hij wilde me op deze manier laten weten dat het Aukje zou worden. Lief hè! Hij kan het wel 😉 . Onze dochter zou Aukje gaan heten.

Emmi

Bij Emmi ging het heel anders. Wederom zaten we al ver voorbij de 20 weken toen we nog steeds niet op een lijn zaten qua namen. Ik had inmiddels een nieuw lijstje gemaakt maar we werden het maar niet eens met elkaar. De weken verstreken en mijn frustratie liep op. Wat als we nou geen naam konden bedenken?

Inmiddels waren er nog een paar namen waar we steeds op terug vielen, maar voor mijn gevoel zat de naam er niet tussen. Totdat ik er klaar mee was en besloot om helemaal opnieuw te beginnen. Ik gooide ons lijstje weg en pakte het namenboekje erbij. En ineens kwam ik Emmi tegen. Bijna meteen wist ik dat dit hem ging worden. Ik liet hem aan Maikel zien en na een week wisten we, dit gaat hem worden!

Inmiddels zijn we ruim vijf en twee jaar verder en nog steeds ben ik blij met de namen die we voor de meisjes hebben uitgekozen. Hopelijk denken ze daar zelf ook zo over 😉

Hoe komen jullie aan de naam van jullie kids?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.