Een stapje terug?

20161110_180611Een bezig bijtje. Stilzitten is iets wat ik niet zo goed kan en wat ook lastig is met twee banen, een blog en een peuter. Oh ja en dan natuurlijk ook het huishouden niet te vergeten. Maar moet ik nu dan toch echt een stapje terug gaan doen?

Nou klinkt het heel spannend, twee banen, een blog en een peuter. En theoretisch gezien is het natuurlijk ook zo. Maar ik werk maar twee dagen op school en de afgelopen maand heb ik één dag in de week thuis gewerkt. Dus dat zijn “maar” drie dagen in de week, zoals zoveel moeders doen. Daarnaast blog ik elke avond. Als ik het zo op een rijtje zet dan vraag ik mezelf ook echt af waarom ik het toch steeds zo druk heb? Want eigenlijk valt het allemaal wel mee.

En toch heb ik al vanaf het einde van de zomervakantie het gevoel van een vol hoofd. Ik heb het druk, heb allerlei afspraken, dingen die moeten en daarnaast natuurlijk nog de gewone dagelijkse bezigheden. Ik vind mezelf absoluut geen stressgevoelig type, maar toen een collega van de week tegen me zei dat de jeuk ook weleens van de stress zou kunnen komen, zette me dat toch even aan het denken.

Ik denk trouwens niet dat ik stress heb. Ik denk wel dat ik wat rustiger aan moet doen. De verloskundige zei het vorige week ook al tegen me, maar ik ben een beetje eigenwijs geloof ik… En ik weet ook nog niet zo goed hoe. December is nou niet bepaald de maand waarin je rustig aan kan doen. Familiebezoekjes, extra activiteiten op school en op de Hoeve, extra werken in verband met kerst en dan niet te vergeten de voorbereidingen voor onze mini. En dat dan naast de normale dingen natuurlijk. Maar ik ga mijn best doen. En ik ben afgelopen week al goed begonnen door een paar keer lekker ontspannen in bad te gaan. Mijn volgende uitdaging is om komende week eens een uurtje (of twee) op de bank te ploffen en niks te doen. Maar dan ook echt niks, eens kijken of me dat gaat lukken 😉 En als die kaboutertjes dan vannacht even ons huis een grote schoonmaakbeurt komen geven dan hoef ik me daar ook al niet meer druk om te maken. Dan kan ik me dat uurtje niksen best veroorloven, toch? 😉

Heb jij ook weleens last van een vol hoofd?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.