Wat is jouw eeuwige leeftijd?

Regelmatig zie ik op iets voorbij komen op de televisie en dan denk ik bij mezelf: “hey, die vrouw is net zo oud als ik.” Maar dan ineens besef ik dat ik inmiddels al een paar jaar ouder ben…

Je kent het vast wel, dat je jezelf jonger voelt dan je eigenlijk bent. En nu denk je misschien wel: “ach mens zeur niet zo, je bent pas 32” en dat is natuurlijk ook zo. Maar als ik in de krant iets lees over een jonge vrouw van 27 dan denk ik altijd dat het gaat over iemand van dezelfde leeftijd als ik. Altijd. In gedachten ben ik dus een beetje blijven hangen op de 27. Niks mis mee op zich. Want toen ik 27 was ging ik trouwen en raakte ik zwanger, dus het was een mooi jaar. Maar inmiddels zijn we toch echt vijf jaar verder.

Het besef dat ik ouder word kwam laatst ook een keer op het werk. Toen de Hoeve net geopend werd, gingen we namelijk regelmatig met ons personeel op stap. Dat is ongeveer 10 jaar geleden, dus ik was toen 22. Ons personeel was een jaar of 16/17 dus dat klikte goed. Tegenwoordig is ons personeel gemiddeld nog steeds 17, maar wij zijn natuurlijk een stukje ouder geworden. En dat is natuurlijk helemaal niet erg, maar verklaart wel waarom we nu niet meer met ze naar de kermis gaan enzo. Er zit een veel groter leeftijdsverschil tussen ons en dat maakt dat we allemaal in een heel andere fase van ons leven zitten.

Maar goed, terug naar die eeuwige leeftijd dus. Mijn eeuwige leeftijd is dus 27. En nou ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe lang dat zo blijft. Ik weet namelijk ook dat ik mezelf jaren lang 23 heb gevoeld. Dus wanneer zou het omslagpunt weer gaan komen? Als ik 40 word? Of misschien al eerder, wie zal het zeggen?

Maar voorlopig blijf ik dus gewoon nog even lekker 27. Of nou ja, soort van. En natuurlijk ben ik ontzettend nieuwsgierig of jij dit herkent. Heb jij ook een eeuwige leeftijd? En hoe oud (of jong) is dat dan?

Volg je mij al op Pinterest, Instagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.