Hoe gaat het nu met mijn buik? Deel 4 *

Tja, die buik van mij toch. Laatst kreeg ik weer de vraag of ik zwanger was, en dat terwijl ik me toch echt wel weer goed op mijn voeding aan het letten was. Misschien moet ik het maar eens over een andere boeg gooien…

Laatst liet ik vol trots mijn nieuwe bikini zien. Maar eerlijk is eerlijk, voordat ik echt weer zelfverzekerd daarin rond durf te paraderen wil ik toch eigenlijk eerst die buik kwijt. En ik weet dat er nu veel mensen vinden dat ik niet zo moet zeuren, maar ik voel me nu gewoon niet lekker in mijn lijf dus de reden dat ik daar iets aan wil doen is puur voor mezelf, zodat ik weer lekker in mijn vel zit, de kleding kan dragen die ik wil en ik weer vol zelfvertrouwen over het strand durf.

Nou vertelde ik laatst al dat ik dus weer op de tarwe – en melkproducten aan het letten was. En daarnaast probeer ik zo min mogelijk gisting te laten plaats vinden in mijn buik. Dus geen fruit bij mijn brood, geen koolzuurhoudende drankjes en in de avond alleen vlees en groenten te eten in plaats van daar ook nog aardappels bij. En ik moet toegeven het helpt wel iets, maar nog niet voldoende. Mijn buik blijft een beetje zwanger.

Maar toen kwam ik dit proteïnedieet tegen. Ik moet bekennen dat het er ontzettend aantrekkelijk uitzag. Een dieet waarbij je de inname van koolhydraten beperkt en je dat compenseert door proteïnen te eten. Ik besloot om me er eens wat verder in te verdiepen. Want er zijn natuurlijk honderden verschillende diëten, waarom zou juist deze dan wel goed werken?

Een proteïnedieet is een effectieve manier om af te vallen. Je eet minder koolhydraten en krijgt meer eiwitten binnen. Deze bouwstoffen van je lichaam dragen bij aan spieropbouw en -onderhoud. Spieren verbruiken op hun beurt energie, wat weer helpt bij de vetverbranding. Het klinkt eigenlijk best logisch, en ik moet zeggen dat de producten er ook zeer aantrekkelijk uitzagen. Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende producten verkrijgbaar bij dit dieet dus je kan blijven variëren. Alleen als je een tarwe – en melkintollerantie hebt, zoals ik, dan mag je veel producten helaas niet hebben. Dus ondanks dat ik het eigenlijk wel graag zou willen proberen, doe ik het maar niet.

Voorlopig blijft het dus maar even zoals het is. Ik hou me aan mijn tarwe – en melkvrije dieet en zal dan binnenkort eindelijk eens een keer de sportschool binnen stappen… Hopelijk krijgen we die buik dan binnenkort echt weg…

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.