Hoe gaat het nu met Aukje?

Het afgelopen jaar kwam er maandelijks een update online over Emmi. Natuurlijk schreef ik ook regelmatig over Aukje, maar een echte update is er al even niet meer verschenen. Dus bij deze, hoe gaat het nu met Aukje?

Aukje is in november 4 geworden en gaat nu dus al ruim een half jaar naar school. Liet ik haar de eerste weken nog elke dag huilend achter, hoef ik nu niet eens meer te zwaaien bij het raam. Ik verwachtte dat het na de meivakantie wel weer even moeilijk zou zijn, maar niks was minder waar. Aukje was al lekker aan het spelen in de klas en ik stond voor Jan Joker bij het raam te zwaaien haha. Alleen maar goed! Ik ben erg blij dat ze het nu zo naar haar zin heeft op school. Nog steeds is ze liever thuis dan op school, maar ze gaat er niet meer met tegenzin naartoe dus dat is fijn.

Aukje heeft al verschillende vriendinnetjes gemaakt en regelmatig komen er dan ook lieve meisjes hier spelen. Bij een ander spelen vindt Aukje nog erg spannend, dus meestal komen ze hier naartoe. Gisteren heeft Aukje ook meteen haar eerste kinderfeestje gehad. Met tranen ging ze met de moeder van het feestvarken mee na schooltijd, maar gelukkig waren de tranen snel weg en kreeg ik al snel gezellige foto’s door van een clubje vrolijke en fijn spelende kinderen. Super fijn! Ik had ook eigenlijk niet anders verwacht, maar Aukje vindt nieuwe dingen gewoon altijd erg spannend. Gelukkig is het meestal alweer snel goed als ze fijn kan spelen met haar vriendinnen.

Sinds Aukje naar school gaat begint ze een tikkie bijdehanter te worden. Ze probeert dingen uit die ze anderen ziet en hoort doen, maar zodra we duidelijk maken dat we daar niet van zijn gediend is het gelukkig meteen over. Ze mocht ook wel wat mondiger worden, dus prima dat ze aan het uitproberen is wat wel en niet mag en kan. Ook heeft ze ontzettend veel interesse in letters en cijfers. Ze wil steeds dingen naschrijven en ik moet toegeven dat dat ook al best heel goed gaat. Stiekem vindt de juf in mij dat wel heel leuk, zo’n leergierig kind!

In de meivakantie heeft Aukje leren fietsen zonder zijwieltjes, dus nu moeten we maar eens op zoek gaan naar een mooie nieuwe fiets. Dan kunnen we voortaan eens wat vaker gaan fietsen samen. Lijkt me trouwens wel spannend, de eerste keer op de weg samen. Maar dat komt vast goed. Verder ziet ze vriendinnetjes de handstand doen en dus probeert ze dat nu voortaan ook. Op de trampoline worden flink wat koprollen en andere kunsten gedaan en ons buitenkind vindt het weer heerlijk dat ze elke dag mag buiten spelen.

Tot slot poetst ze elke ochtend en avond zelf haar tanden (en doen wij het nog en keer na), kleed ze zich bijna elke dag zelf aan en uit en is ze een ontzettend lieve en oplettende grote zus voor Emmi. Ze kunnen nu echt samen spelen, nou ja, Aukje speelt met Emmi alsof ze een levende pop is haha, maar dat is erg leuk om te zien. Aukje eet in de ochtend meestal een boterham of cracker, als tussendoortje wat fruit en als lunch twee boterhammen. Na schooltijd krijgt ze altijd iets lekkers en dan gaat het avondeten tegenwoordig echt wel heel erg goed. Super fijn.

Zoals je ziet gaat het dus erg goed met Aukje. Ze is echt een heerlijk lief kind en is gelukkig ontzettend dol op knuffelen, dus dat blijven we voorlopig hopelijk ook lekker veel doen!

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.