Ik hou van slapen!

nachtoppas

Slapen, ik ben er dol op! Helaas slaap ik tegenwoordig wat minder uurtjes dan ik eigenlijk zou willen, maar dat is ook deels mijn eigen schuld…

Hoe laat ga je meestal naar bed?

Elke dag opnieuw heb ik het voornemen om op tijd naar bed te gaan, maar helaas lukt dat bijna nooit. Meestal wil ik nog net even een blog afronden, mailtje versturen, foto bewerken of die ene film afkijken. Ik denk dat we meestal rond 23:00/23:30 uur naar bed gaan, al heeft Maikel dan wel al een voor-slaapje gedaan op de bank 😉

Wat is jouw vaste ritueel voor het slapen gaan?

Ik zet de stekkerdoos van mijn telefoonoplader uit, dan ga ik naar de badkamer. Eerst naar het toilet, dan doe ik mijn kleren in de was en vervolgens flos en poets ik mijn tanden, haal ik mijn make-up eraf en was ik mezelf. In bed kijk ik meestal nog even naar Instagram en Facebook en dan leg ik mijn telefoon weg en is het tijd om te slapen.

Wat doe je als je niet kan slapen?

Dat komt gelukkig niet zo heel vaak voor, maar als het dan een keer voorkomt dan ga ik heel bewust op mijn ademhaling letten en dan val ik vanzelf een keer in slaap.

Hoeveel kussens liggen er in je bed?

We hebben drie kussens in bed liggen. Eentje van mij, een van Maikel en eentje voor als de meisjes ’s ochtends bij ons in bed televisie komen kijken (eerst trokken ze dan gewoon mijn kussen onder mijn hoofd uit, daar was ik klaar mee dus vandaar een extra kussen).

Wat is je favoriete slaaphouding?

Ik lig het liefste op mijn buik. Dan schuif ik wel mijn kussen naar boven zodat ik daar niet op lig. Mijn linkerzij staat op de tweede plaats.

Waarmee mag je jou altijd wakker maken?

Nou ik word liever gewoon helemaal niet wakker gemaakt.

Hoe laat gaat je wekker ‘s ochtends?

Even denken hoor, ik alweer een tijdje geleden dat ik mijn wekker hoefde te zetten. Op schooldagen staat de wekker om 06:45 uur, maar meestal zijn we dan wel al wakker. Eigenlijk is het meer het teken dat ik eruit moet.

Snoozen of direct opstaan?

Zo lang mogelijk snoozen…

Slaap je uit in het weekend?

Mocht ik willen! Helaas zijn de kinderen het daar niet mee eens. Zij zijn vak gewoon rond 06:00 uur wakker, weekend of niet.

Welke rare dingen doe je in je slaap?

Ik praat en knars met mijn tanden in mijn slaap. En ik geloof dat ik ook nog smak haha, zo’n beetje het hele pakket. Bofkont is Maikel, dat hij naast mij mag slapen 😉

Wat heb je aan in bed?

Niks, want naakt slapen is heel gezond 🙂

Slaap je met je sokken aan?

Zijn er serieus mensen die dat doen?

Hoe groot is jouw bed?

Ik heb werkelijk geen idee. In ieder geval langer dan een gemiddeld bed in verband met Maikel zijn lengte. Misschien 1.80 of 2.00 bij 2.10?

Als ik ’s ochtends wakker word, is het eerste wat ik doe…

Plassen! Of nou eigenlijk help ik eerst Emmi in ons bed en daarna ga ik pas naar het toilet.

Droom je elke nacht?

Nee eigenlijk maar heel weinig.

Welke droom of nachtmerrie kan je je goed herinneren?

Ik droom heel vaak dat ik kan vliegen. Lekker afgezaagd ik weet het, maar toch is het zo. Een paar keer flink kracht zetten met mijn armen en ik vlieg zo overal overheen. Lijkt me best handig 🙂

Ik kwam deze tag tegen bij Jodi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.