Wat als je kind iets van iemand anders kapot maakt?

peuter“Krrrr…” Nee! Aukje… Wat doe je nu?! Toen zat er dus een scheur in het boek. Op zich niet zo erg, dat is al vaker gebeurd en zal ook nog wel vaker gaan gebeuren, maar het was niet ons boek. Het was het boek van het zoontje van vrienden van ons…

Ik ben altijd super zuinig op spullen. De eerste keer dat Aukje een scheur maakte in een voorleesboek vond ik dan ook echt ontzettend zonde. Ik baalde ervan, maar het gebeurde nog eens en nog eens… Inmiddels vind ik het nog steeds zonde als er een scheur komt in een boek, maar kan ik het beter relativeren; dat gebeurt nou eenmaal met een peuter in huis. Ik let er nu wel beter op dat ik de mooie voorleesboeken nog even buiten handbereik hou, en dat we die alleen maar erbij pakken als we rustig samen op de bank gaan lezen.

Maar goed, dit keer waren we dus bij vrienden en Aukje was aan het jengelen. Dus ze kreeg, heel lief, een mooi voorleesboek. Ondanks dat ze bij mij op schoot zat gebeurde het al voordat ik er erg in had, een scheur in een bladzijde… Nee! Dat vind ik dan zo erg! Gelukkig vond mijn vriendin het niet zo erg, kan gebeuren zei ze, maar ik vond het wel vervelend. Juist omdat het boek niet van ons was.

Om het goed te maken koop ik binnenkort een mooi nieuw voorleesboek en dat leg ik dan gewoon stiekem een keer onder de kerstboom bij hun thuis ofzo 😉 Ik weet dat ze dat niet nodig vinden, maar ik vind dat als mijn kind iets kapot maakt. dat wij dan ook een passende oplossing moeten zoeken. En een nieuw voorleesboek is altijd mooi meegenomen, toch?

Hoe los jij het op als jouw kind iets van een ander kapot maakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.