Naar het bos met je kindje

naar het bosNaar het bos met je kindje… Dat was iets wat wij nog nooit hadden gedaan. Toen ik afgelopen dinsdag schreef dat we binnenkort maar eens naar het bos moeten gaan, bracht ik mezelf daarmee op een idee. Maar de bestelde regenlaarsjes waren nog niet binnen. Ach ja, de zon scheen al een paar dagen, dus het bos zou vast niet modderig zijn. Dus zo gingen wij deze week met z’n drietjes gezellig naar het bos!

naar het bosZodra we aankwamen in het bos werd Aukje al meteen enthousiast! Ze begon te rennen en wilde niet over de paden lopen maar gewoon lekker in het bos zelf! Ik vond dat daar alleen veel teveel hondendrollen lagen (bah!) dus gingen we toch maar weer over de paden lopen. Wel jammer, want juist dat geknisper en gekraak onder je voeten is zo’n heerlijk geluid! Ach ja, als deze week de bestelde laarsjes binnen komen dan mag ze wel lekker door de poep banjeren 😉 .naar het bosIk was vergeten om een tasje mee te nemen, om eikeltjes en dennenappels in te stoppen, maar gelukkig heb ik in de luiertas altijd luier zakjes zitten. Die voldoen natuurlijk ook gewoon! Ze vond het geweldig om eikeltjes en dennenappels op te rapen. Heel even en dan was ze weer afgeleid door iets anders hihi. Is ook helemaal niet erg natuurlijk. Nu is ze nog te klein om ook echt te knutselen met de gevonden dingetjes, maar volgend jaar bijvoorbeeld dan kunnen we er samen een mooi herfst kunstwerk van maken!

Ook zat er in dit bos een leuke speeltuin. Met schommels, een glijbaan, een kabelbaan en nog veel meer. Aukje vond het geweldig! Maar hoe dol ze ook is op de glijbaan, na een paar keer liep ze toch weer het bos in. Aukje vond het heerlijk om gewoon lekker over de blaadjes en takjes heen te lopen, gewoon, doelloos rondkijkend. De paddenstoelen vond ze ook erg interessant, maar daar mocht ze natuurlijk niet aankomen van mij.naar het bosDit was de eerste keer dat wij samen naar het bos geweest zijn, maar zeker niet de laatste keer! Aukje vond het super leuk en daar genoten wij dan weer van. Dus zodra deze week de laarsjes binnen komen, gaan wij weer terug naar het bos. Mét grote plastic tas om dennenappels in te stoppen!

Gaan jullie wel eens met je kind(eren) naar het bos?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.