Ons avondritueel met twee kinderen

Voordat Emmi er was, hadden we een behoorlijk vast avondritueel. De komst van Emmi heeft daar wel het één en ander in aangepast. Tegenwoordig zien onze avonden er dus zo uit…

Een eigen bedrijf aan huis betekent een man die veel werkt, maar het voordeel is dat hij met het avondritueel meestal wel mee kan helpen. Super fijn! Het hele ritueel begint dan ook al om 17.00 uur, als we gaan koken.

Eerst kookte ik altijd, tegenwoordig hangt dat een beetje van Emmi af. Ligt ze net in mijn armen te slapen dan kookt Maikel, is ze wakker dan kook ik. Rond 17.45 uur is het eten meestal wel klaar en gaan we met z’n allen aan tafel. De ene keer zit Emmi erbij in haar TrippTrapp, de andere keer in de draagzak en soms krijgt ze zelfs melk tijdens het eten. Jep, kan allemaal hier hihi. Geloof me, je wordt er heel handig in!

Aangezien Aukje een nogal trage eter is, is ze meestal pas rond 18.15 uur klaar met haar yoghurt. Ik ruim dan snel de vaatwasser in terwijl Aukje en Maikel alvast naar boven gaan. Als ik klaar ben dan gaan Emmi en ik ook naar boven.

Eenmaal boven gaat Aukje lekker in bad of onder de douche. Voordat Emmi er was maakte ik van die tijd gebruik door even te stofzuigen of de was op te vouwen terwijl Maikel bij Aukje bleef. Tegenwoordig doe ik heel hard mijn best om Emmi in slaap te krijgen/stil te houden.

Als Aukje weer fris en fruitig is dan wil ze graag in haar handdoek gewikkeld bij ons op bed een verhaaltje lezen. Aukje kiest zelf een boek en dat lezen we meestal bij ons op het “grote bed” voor. Gezellig met z’n vieren, mits Emmi dat toelaat. Na het voorlezen mag Aukje eerst zelf haar tanden poetsen, daarna doet Maikel of ik het nog even na.

Na het poetsen gaat Aukje nog even plassen, trekt ze haar pyjama aan (als ze dat niet al gedaan had) en na nog wat pogingen om tijd te rekken kruipt ze in haar bed, mijn streven is om 19.00 uur maar in de praktijk is het vaak 19.30 uur. Sinds kort wil ze dan nog even op de telefoon het slaapliedje van Casper en Emma kijken. Ik geef haar dan alvast een dikke knuffel en een kus, Emmi krijgt en kus en ik vertrek. Dan hebben Aukje en Maikel nog even een momentje samen en wat ze samen bespreken weet ik niet, maar ik hoor altijd een hoop plezier uit haar kamertje komen. Zo fijn en heerlijk om naar te luisteren.

Over het algemeen zien onze avonden er zo uit. De ene keer dansen we nog samen door Aukjes kamer, een andere keer spelen we nog verstoppertje en weer een andere keer doen we nog lekker gek op ons bed. Bedtijd is hier in ieder geval echt een gezellig familiemomentje! Hopelijk blijft dat de komende jaren zo!

Hoe ziet jullie avondritueel eruit?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.