Papa’s momentjes (over onze taakverdeling)

taakverdeling“Nee dat is papa’s taak” hoor je anderen wel eens zeggen als het bijvoorbeeld gaat over het verschonen van de luieremmer. Of over het verschonen van de luiers zelf, al hoor ik dan vaker dat het mama’s taak is 😉 Hoe zit dat bij ons thuis, hebben wij een duidelijke taakverdeling voor papa en mama, als het gaat om de opvoeding?

Maikel heeft een eigen bedrijf, dat betekent dat hij dus ook zes dagen per week werkt, van ’s ochtends 8.00 uur tot ’s avonds 20.00 uur. Soms nog wat later zelfs, maar dit is wel gemiddeld genomen. Het voordeel is dat wij aan de zaak wonen en dat Maikel dus wel kan helpen wanneer het echt nodig is, of wanneer we dat gewoon gezellig vinden.

Over de taakverdeling hebben wij nooit vaste afspraken gemaakt. Over het algemeen komt het meeste op mij neer, gewoon omdat ik de meeste tijd met Aukje doorbreng. Toch zijn er bij ons een aantal routines ingeslopen. Momentjes die inmiddels echt voor papa en Aukje samen zijn:

  • Douchen of in bad gaan. Inmiddels is dit echt een papa momentje geworden. In de tijd dat Aukje met Maikel onder de douche staat, stofzuig ik vaak even de bovenverdieping. Of ik poets Aukjes kamertje. Ik ben dan in ieder geval nuttig bezig met dingen die ik niet zo snel doe als Aukje in bed ligt of erbij is.
  • Stoeien voor bedtijd. Als Aukje naar bed gaat dan gaan we eigenlijk ook altijd met z’n drieën naar boven. Eerst even gek doen samen en op een gegeven moment dan ga ik alvast de washand halen om Aukje te wassen. Ook leg ik de tandenborstel klaar en dan stoeien Maikel en Aukje altijd nog even op ons bed. Geweldig vindt Aukje dat, dan giert ze het echt uit van het lachen.
  • Op vrijdag brengt Maikel Aukje altijd naar het kinderdagverblijf. Ik vertrek meestal naar mijn werk als zowel Aukje als Maikel nog liggen te slapen, dus het ochtendritueel op vrijdag is voor hun samen.

Zo mooi om die twee samen te zien. Echt aan alles zie je dat ze stapelgek zijn op elkaar *hartje hartje hartje*. Zodra ik met Aukje weg ben geweest, dan wil ze zodra we thuis zijn ook altijd als eerste even naar papa. Dan rent ze de hele zaak door voor een knuffel. Als dat geen echte liefde is *smelt!*

Hebben jullie ook een soort van taakverdeling thuis? Met echte papa momentjes? Ik ben benieuwd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.