Tips voor een rustige kerst met je kind

kerst met je kindOver minder dan een week is het al zover, kerstmis! De gourmetstellen worden weer onder het stof uit gehaald en iedereen mag zijn mooiste kleding weer aan. Ik vind het altijd super gezellig, maar vindt mijn peuter dat eigenlijk ook wel?

Met kerst komen de meeste mensen met vrienden en/of familie bij elkaar om gezellig samen te zijn. Wij zijn geen uitzondering, ook wij komen met beide families samen voor een gezellige avond. Met mijn familie gaan we altijd gourmetten bij mijn opa en oma. De hele familie komt bij elkaar (we hebben niet zo’n grote familie 😉 ) en dan maken we er een gezellige vond van met veel lekkere dingen. We leggen Aukje dan bij mijn opa en oma in een campingbedje en op het moment dat we naar huis gaan halen we Aukje uit bed en thuis kan ze dan lekker verder slapen. We doen dit niet erg vaak, maar tot nu toe is dit altijd goed gegaan.

Met Maikels familie gaan we lekker uit eten. We gaan dan altijd al erg vroeg, zodat we ook op tijd weer klaar zijn en de kinderen gewoon thuis naar bed kunnen. Meestal zoekt de moeder van Maikel een restaurant uit waar ze ook aan de kinderen gedacht hebben. Erg fijn, zeker nu Aukje wat ouder is kan ze lekker met haar neven en nicht spelen, terwijl wij nog wat natafelen.

Mocht je er nou nog niet uit zijn wat je dit jaar met kerst wilt doen, dan heb je misschien iets aan mijn tips:

Mijn tips voor een rustige kerst met je kind

  • Als je uit eten gaat, zoek dan een kindvriendelijk restaurant. Waar ze eventueel een speciale speelruimte hebben, kinderstoelen, (eventueel een magnetron om babyvoeding op te warmen) en waar ze niet boos opkijken als er gehuild wordt.
  • In plaats van uit eten gaan in de avond, kan je ook gezellig gaan brunchen. Op veel plaatsen worden er speciale kerstbrunches georganiseerd, ideaal, want zo kan je kindje ’s avonds gewoon op tijd naar bed. Nog fijner is het als je naar een kerstbrunch gaan waar ze een speciale speelruimte hebben. Zo organiseren wij bijvoorbeeld een kerstbrunch in onze speelschuur. De kinderen kunnen spelen terwijl de volwassenen heerlijk rustig kunnen brunchen.
  • Is het traditie om altijd bij opa en oma thuis te gourmetten? Nodig dan een keer iedereen bij jullie thuis uit. Zo kan je kindje gewoon naar bed wanneer jij het wil en hoef je ’s avonds niet meer te sjouwen.
  • Indien het kerstdiner bij jullie thuis plaatsvindt, betrek je kind dan bij de voorbereidingen en bij het dekken van de tafel. Maak bijvoorbeeld samen van tevoren een mooi knutselwerk voor de gasten en laat je kind helpen bij het dekken van de tafel. Maak er sfeervol geheel van. Meer tips voor het maken van leuke knutsels, een mooie gedekte tafel, mooie manieren om cadeaus in te pakken en de laatste kersttrends vind je hier.
  • Waar je ook naartoe gaat, zorg dat er iets te eten is wat je kind lust. Neem indien nodig zelf wat te eten mee, om drama aan tafel te voorkomen.
  • Hetzelfde geldt voor speelgoed, zorg dat je iets te spelen meeneemt, om te voorkomen dat je kindje zich gaat vervelen.

Heb jij nog goede tips voor een rustige kerst met je kind?

Volg je mij al op PinterestInstagram,
Facebook, Twitter en Bloglovin?tips voor kerst

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.