Papa doet het anders…..

papa doet het anders“Schat, ruim jij even samen met Aukje op, dan ruim ik de keuken op en dan zijn we dadelijk tegelijk klaar” Klinkt goed toch? Maar als ik dan op de bank wil gaan zitten nadat we Aukje in bed hebben gelegd, dan ga ik natuurlijk net op dat legoblokje zitten dat is achtergebleven. En bij de televisie ligt nog een stukje klei. Een jaar geleden was ik dan alsnog alles op gaan ruimen, maar tegenwoordig denk ik dan gewoon “ach ja, papa doet het anders…”

Afgelopen zaterdag was het weer zover. Nietsvermoedend trok ik Aukjes speelgoedkast open om een boekje te pakken toen mij daar twee knalroze sokjes en een haarspeld aan lagen te staren. “Hai! Wat doen jullie nou weer hier?” Maar ik wist het al, die avond daarvoor had Maikel samen met Aukje opgeruimd en en dan weet ik eigenlijk al genoeg. Waar ikzelf best wel de hand kan schudden met meneer Piet Precies, heeft Maikel daar wat minder last van. Ik zet het liefste al Aukjes speelgoed op exact dezelfde plek terug in de kast (nog net niet gerangschikt op kleur en grootte) en Maikel is meer van de instelling “opgeruimd is opgeruimd”. En daar heeft hij natuurlijk ook wel een punt, het lag keurig achter deurtjes dus ik had er geen last van.papa doet het andersZo hebben we ook een bak met Duplo. Wat mij betreft zit daar alleen maar Duplo in, maar na een opruimsessie van manlief zitten alle kleine speeltjes die hij tegenkomt ook in die bak. En het stomme is, ik heb daar moeite mee. Die horen daar niet in, dus bij de volgende opruimbeurt leg ik alles weer keurig op de juiste plek. Slaat natuurlijk nergens op, want wat interesseert het Aukje nou wat er allemaal nog meer in die bak zit? Ze pikt de goede blokjes er toch wel uit tijdens het bouwen. Maar ja, ik ben nou eenmaal zo’n muts die van structuur en regelmaat houdt en die er een beetje moeite mee heeft als iets anders gaat dan hoe ik het in mijn hoofd heb. Ik moet er gewoon mee dealen, papa doet het anders (en anders is ook goed!)

En zo stel ik voor mezelf een nieuw leerpunt op, naast het loslaten van mijn telefoon, wil ik ook wat van mijn PP (Pietje Precies) principe loslaten. Want omdat Maikel dingen anders doet dan ik, wil dat niet zeggen dat het niet goed is wat hij doet. Sterker nog, is sommige gevallen is zijn manier misschien zelfs wel beter (al zal ik dat natuurlijk niet snel toegeven 😉 ) Maar ik moet er gewoon even aan wennen, en dat is oké, toch?

Ik ben wel benieuwd of dit herkenbaar is, doet jouw man ook veel dingen anders dan jij of valt het wel mee?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.