Tijd voor een peuter bed?

peuterGisteren schreef ik dat Aukje uit bed was gevallen. Ze werd ’s nachts overstuur wakker en wilde daarna niet meer naar bed. Toen ik haar toch terug legde, is ze over haar ledikant heen gaan hangen en zo voorover uit bed gevallen. Omdat ik natuurlijk wilde voorkomen dat dit nog een keer zou gebeuren, zijn we op zoek gegaan naar een oplossing. In de eerste instantie dacht ik dat die oplossing een peuter bed zou zijn…

Het allereerste wat in me opkwam na de val was, “ze moet een peuter bed krijgen”. De reden van die gedachte was dat ze dan zelf uit bed kan komen als er iets aan de hand is. Ook niet ideaal, maar goed, nu durf ik haar ook niet meer zo goed in haar ledikant achter te laten. Dat zou dus wel betekenen dat we haar moeten gaan leren dat ze niet zomaar uit bed mag komen. Hoogstwaarschijnlijk kost dit ook nog wel wat slapeloze nachtjes, maar dan leert ze het wel meteen goed. En zonder de valpartijen (nou ja, misschien valt ze dan nog wel uit bed, maar in ieder geval minder hoog). Meteen ben ik op internet gaan zoeken naar een leuk peuter bed, om er zo achter te komen dat de meeste bedjes wel een extra plankje hebben tegen het vallen, erg handig.

De nacht na de val ging het weer gewoon als vanouds goed. We legden Aukje in bed, zonder protest en de volgende ochtend werd ze wakker. Gelukkig, geen gekke fratsen die nacht. Fijn, de gedachte dat er meteen een peuter bed moest komen zwakte wat af. Ik wilde nog steeds een peuter bed, maar het had iets minder haast. Maar de tweede nacht was het weer feest. Om 04.30 uur werd Aukje weer wakker. Omdat ze maar bleef huilen heb ik haar uit bed gehaald. Na de valpartij van twee nachten eerder durfde ik haar niet meer terug te leggen, dus legde ik haar (geheel tegen mijn principes in) tussen ons in. Even leek het erop dat ze zou gaan slapen, maar algauw werd het slapen spelen. Zucht… Dat was niet de bedoeling. Na een uur (!) heeft Maikel haar gepakt en is ze bij hem in slaap gevallen. peuter bedDe volgende ochtend werd al snel duidelijk dat we dit dus niet meer doen. Niemand had er beter door geslapen en we willen er al helemaal geen gewoonte van maken dat ze ’s nachts zomaar bij ons mag komen. Dat peuter bed moet er dus toch snel komen. Vol goede moed brachten we Aukje gisteravond naar bed en helaas had slechts één nachtje in ons bed er al voor gezorgd dat ze dat nu weer wilde. Waar ik nooit problemen heb gehad met het in bed leggen van Aukje, begon ze nu meteen te huilen. Uiteindelijk heeft Maikel haar in haar bedje gekregen. Waarschijnlijk heeft ze haarfijn in de gaten dat ik toch wel gevoelig ben voor haar streken en Maikel wat minder, dus voor nu de afspraak dat Maikel ze voorlopig maar even in bed moet leggen.

Mocht Aukje komende nacht wakker worden, dan gaat Maikel ook proberen om ze in haar eigen bedje terug te leggen. We hebben een beeld babyfoon die normaal ’s nachts altijd uit staat, maar die blijft dus aan zodat we haar in de gaten kunnen houden, mocht het nodig zijn. En uit voorzorg, hebben we het campingbedje opgezet naast ons bed. Stel dat ze vannacht weer volledig overstuur is en ze niet in haar eigen bed gaat liggen (we willen natuurlijk geen herhaling van de valpartij) dan kan ze in het campingbedje bij ons op de kamer. Niet ideaal, maar beter dan bij ons in bed. En dan gaan we toch maar heel snel op zoek naar een peuter bed.

Nou heb ik trouwens op Facebook om tips gevraagd of een peuter bed wel echt nodig was, of dat we meteen een groter bed konden kopen en daar reageerden de meeste mensen op met het gewone grotere bed, met een plankje tegen het vallen. Dus de jacht is geopend! Op zoek naar een groot bed voor Aukje…

Hadden jullie een peuter bed voor je kind(eren) of meteen een groter bed?

Bron foto 1, foto 2, foto 3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.