Sieraden bij je dreumes, ja of nee?

Bedelarmband babyRegelmatig zie ik het om me heen, een baby of dreumes met een sieraad. Meestal zijn het armbandjes, maar ook oorbelletjes en ringetjes worden al steeds vaker bij dreumesen gespot. Ik persoonlijk vind dit niet altijd even mooi, maar smaken verschillen en dat mag ook, toch?

Bij de geboorte van Aukje kregen we twee mooie zilveren armbandjes. Eentje met bedeltjes en eentje met haar naam erin gegraveerd. Ik vind dat altijd super schattig staan bij zo’n kleintje, maar zelf heb ik ze nooit echt om durven doen. Ik was bang dat ze zichzelf ermee zou krassen. Ook nu durf ik haar nog niet goed zilveren sieraden om te doen, uit angst dat ze ergens achter blijft hangen en ze zo zichzelf pijn doet. Wel draagt ze sinds kort heel af en toe een kralen ketting en een kralen armband. Gewoon, een goedkoop, knalroze setje dat ik een keer ergens voor een euro heb gekocht. Dat vind ik wel schattig staan bij zo’n kleintje en Aukje vindt het geweldig, dus waarom niet? Als ze echt gaat spelen (bijvoorbeeld buiten of in de speelschuur of een binnenspeeltuin) dan laat ik de sieraden thuis. Dan kan er ook niks mee mis gaan. Mijn moeder vindt het eng omdat ze bang is dat Aukje de kralen inslikt, maar ik maak me daar iets minder zorgen over. Ze kan er steeds beter vanaf blijven en stopt lang niet alles meer in haar mond. Als ze straks wat groter is dan zou ik wel graag zo’n moeder-dochter armband willen. Twee dezelfde armbandjes, maar dan eentje voor mij en eentje voor Aukje. Ik weet het, super klef maar zóó leuk!Armband baby Wat ik ook erg schattig vindt staan bij kleintjes is een ringetje. Laatst zag ik bijvoorbeeld bij het dochtertje van mijn nichtje een heel schattig ringetje. Dat stond zo lief! Dat zou ik ook wel willen voor Aukje! Maar meteen ook weer de gedachte dat ik het niet zo goed durf… Ik ben gewoon te bang dat ze ergens achter blijft hangen ofzo, dus voorlopig ook nog maar even geen ringetje voor Aukje.

En zo schattig als ik een armbandje of ringetje bij kindjes vind, zo denk ik heel anders over oorbelletjes. Ik vind het gewoon niet zo mooi bij kleine kindjes. Heel vaak worden de gaatjes al geschoten als ze nog een baby zijn. Zoals ik al zei, smaken verschillen en iedereen moet vooral blijven doen wat hij zelf mooi vindt, maar ik vind het gewoon niet zo mooi bij baby’s. Zo’n klein kaal koppie, met twee oorbelletjes, niet echt mijn smaak. Ik persoonlijk vind oorbelletjes pas mooi bij meisjes als ze wat groter zijn en vooral als het haar wat langer is. Los van het feit dat ik het ook gewoon zielig vindt om zo klein al gaatjes te laten schieten (ik weet het, als ze groter zijn is het net zo zielig, maar het voelt voor mij gewoon anders). Ik denk dat Aukje gaatjes in haar oren krijgt als ze een jaar of zes is (mits ze het natuurlijk zelf wil!). Zo denk ik er nu over, maar dat kan natuurlijk nog veranderen…

En wat kettinkjes betreft… Zilver vind ik gewoon nog niet nodig, maar een gezellige, foute, bont gekleurde kralenketting vind ik wel leuk staan 🙂 .

Wat vinden jullie, sieraden bij een baby/dreumes, ja of nee?Roze sieraden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.