Wij sliepen in een boomstam

Slapen in een boomstam

“Hier mama, hier papa, hier Aukje en hier Emmi” Enthousiast liet Emmi zien waar iedereen mocht liggen en de voorpret was begonnen. Wat een feest, met z’n allen in één groot bed…

Van Port Zélande naar Apeldoorn

Vorige week waren we een paar daagjes op vakantie. Van maandag tot en met vrijdag zaten we in Port Zélande en zaterdag zouden we naar de Julianatoren gaan. Dat zou betekenen dat we vrijdag bijna twee uur vanuit Zeeland naar huis zouden moeten rijden om zaterdag weer twee uur in de auto te zitten naar Apeldoorn. Terwijl het ook ongeveer twee uur rijden is van Zeeland naar Apeldoorn. Al die extra uren onderweg waren niet echt nodig, dus we besloten een camping in de buurt van de Julianatoren te zoeken waar we een nachtje zouden kunnen overnachten, zodat we vanuit Port Zélande meteen richting Apeldoorn konden rijden.

Slapen in een boomstam?

Nou valt het natuurlijk niet mee om in het hoogseizoen iets te vinden waar je slechts één nachtje kunt blijven. Totdat Maikel camping de Pampel tegenkwam. Hier kan je slapen in een boomstam. In de boomstam staat een bed van 2,40 x 2,00 meter en hier zouden we met z’n vieren dan in kunnen. Lacherig keek Maikel me aan: “Doen?” Daar hoefde ik niet over na te denken, ja natuurlijk!

De rode deur

Zodra we op de camping aankwamen begonnen de meisjes enthousiast te roepen. Ze wilden spelen, zwemmen en niet te vergeten de boomstam bekijken. We kregen de sleutel van de rode deur. Het veldje met de boomstammen lag praktisch naast de receptie dus we hoefden niet ver te lopen, fijn! Nieuwsgierig openden we de deur en ik moest eerlijk gezegd wel even slikken van wat ik zag. De boomstam bestond uit ons bed, wat plankjes om spulletjes op te kunnen zetten en dat was het wel zo’n beetje. Dat zou het nachtje wel worden…

Wat een lol!

We besloten om de middag lekker in het zwembad door te brengen en na het zwemmen eerst te gaan douchen. Na het douchen aten we frietjes aan de picknicktafel die op het veldje stond. In onze boomstam was immers geen plek om te zitten. Rond 20:00 uur dachten we dat we de meisjes wel alvast in bed konden leggen. Wat hadden ze een plezier! Om 21:30 uur besloten we dat we er maar beter bij konden gaan liggen, want de dames waren nog steeds lol aan het trappen…

Buikpijn van het lachen

Maikel en ik kropen in bed erbij en al snel werd duidelijk dat Emmi en Aukje niet naast elkaar konden liggen, dus we gingen anders liggen. Eerst Aukje, dan Maikel, dan Emmi en ik sloot de rij. Wat hebben we een lol gehad, het leek wel schoolkamp. Dansende meisjes op het bed, buikpijn van het lachen, Emmi die oogleden open trok en nog meer van dat soort ongein. Om 22:00 uur vonden we het mooi geweest. We zouden de dag erna naar de Julianatoren gaan dus we moesten wel uitgeslapen zijn. Voor zover dat nog mogelijk was bij de meisjes. Ik nam Emmi bij me en na flink wat tegenstribbelen viel ze eindelijk in slaap.

Wat een nacht

Die nacht wil ik verder eigenlijk heel snel vergeten. Emmi is een ontzettende draaikont en ik kreeg constant wel iets tegen mijn gezicht. Op een gegeven moment lag ze helemaal op mijn plaats en ben ik maar naar beneden geschoven om toch nog te kunnen liggen. De volgende ochtend werd ik ook als eerste wakker. Nog voordat de meisjes wakker waren was ik alweer gedoucht en konden we onze royale slaapplek alweer opruimen. Tijd om te vertrekken.

Om nooit te vergeten

Wat een nacht was dit! Het was vooral voor de meiden ontzettend leuk om in een boomstam te slapen en vooral om met z’n allen in één bed te liggen. Kijk voor een uitgebreide review ook zeker even hier, want het is echt wel aan te raden om hier een keer een nachtje te slapen. Al is het vast wat meer comfortabel als je met z’n drieën bent. Wij gaan dit nachtje in ieder geval nooit meer vergeten en ik hoop echt dat de meiden er later nog met een grote lach aan terug zullen denken. Want slapen in een boomstam en dan ook nog eens met z’n allen in één bed, hoe bijzonder is dat?!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.