Snotneus na het kinderdagverblijf…

snotneusOns snotneusje heeft een snotneus… Snif, snotter, snuif, de hele dag loopt er een klein straaltje snot uit haar neus. Wéken heeft ze er geen last van gehad, hoe kan het dan dat ze er nu ineens weer last van heeft? 

“Zodra je kindje voor de eerste keer naar het kinderdagverblijf gaat, is ze aan een stuk door verkouden…” Het wordt vaak gezegd en ik heb gemerkt dat het ook echt waar is. Niet omdat de hygiëne op kinderdagverblijven zo slecht is, of omdat de leidsters constant met een snotneus lopen (en die tijdens het knuffelen met de kinders stiekem aan hun afvegen 😉 ) maar omdat daar nou eenmaal veel kindjes zijn. Zeker bij de kleine kindjes, die alles in hun mond stoppen wat een ander kind net ook in zijn mond heeft gehad.

Ik moet eerlijk bekennen dat ik de link met het kinderdagverblijf niet altijd heb gelegd hoor. In het eerste jaar zijn kindjes vaak ook gewoon erg veel verkouden, omdat ze gewoon moeten wennen en nog weerstand op moeten bouwen. Maar nu viel het me ineens heel erg op. Omdat ik zelf leerkracht ben en dus alle schoolvakanties vrij heb, gaat Aukje in de vakanties ook niet naar het kinderdagverblijf. Dat betekent dat Aukje in de zomervakantie dus ook zes heerlijke weken bij mij is geweest (op wat dagen bij opa en oma na dan 😉 ).

Afgelopen vrijdag ging Aukje dus voor het eerst weer terug naar het kinderdagverblijf en spontaan werd ze zaterdag wakker met een loopneus. Zo fijn is dat, dan wordt ze wakker met vastgeplakte haren aan haar snoetje, zo sneu! Ik legde verder nog geen link en begon met poetsen. Inmiddels zijn we een paar dagen (en poetsdoekjes) verder en valt het kwartje (ja ik blijf kwartje zeggen, “vallen de 20 en 5 cent muntstukken” klinkt niet 😉 ) Ze is weer op het kinderdagverblijf geweest…

Ik ben benieuwd wanneer het over gaat, nu blijft ze weer wekelijks gaan tot de volgende vakantie dus we zullen wel zien. Heel erg is het niet, wel wat onhandig en vooral lastig voor Aukje zelf maar ach, goed voor de weerstand zullen we maar zeggen 😉 .

Merken jullie ook dat je kindje sneller verkouden is als hij naar het kinderdagverblijf is geweest?snotneus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.