Tijd voor mezelf!

Jurk Lascana

Me-time, iets dat voor veel moeders erg moeilijk kan zijn. Ik vond dat ook jarenlang erg lastig. Met een man met een eigen bedrijf, twee kinderen, een parttime baan als juf en daarnaast ook nog een blog was de me-time dan ook ver te zoeken. Maar guess what, ik heb ontdekt hoe fijn me-time is en geniet er nu steeds vaker van!

Stoppen met mijn baan

Ruim een jaar geleden zei ik mijn baan als juf op. Ik zou mijn twee werkdagen volledig aan mijn blog besteden en hoewel dat nog steeds niet helemaal lukt, bevalt het eigenlijk erg goed om geen juf meer te zijn. Ik durfde zo’n beetje voor het eerst in mijn leven echt aan mezelf te denken en hoewel de beslissing om te stoppen erg moeilijk was, ben ik ervan overtuigd dat het de juiste was. Er zijn veel mensen die zeggen dat ze me wel weer terug in het onderwijs zien gaan, dat zou best eens kunnen. Maar voorlopig is dat zeker nog niet het geval.

Beginnen met sporten

Toen besloot ik in februari om te gaan sporten. Ik verklaarde iedereen voor gek die zei dat ik me er vanzelf beter door zou gaan voelen. Maar ook hiervoor geldt, dat dit dus echt waar is. Ik sport nu sinds begin februari twee keer per week en het gaat stiekem best goed. Ik zit lekkerder in mijn vel, voel me goed en krijg ook regelmatig complimentjes van anderen dat ze het aan me zien. Fijn! Maar hoe vreemd ik het een half jaar geleden ook vond klinken, deze twee keer in de week zijn inmiddels ook echt mijn momentjes geworden. Even tijd voor mezelf.

Meer tijd voor mijn uiterlijk

Ook heb ik een tijdje geleden besloten dat ik niet meer als Toos make-up loos rond blijf lopen, in mijn slobberbroek en lekkere trui. Want hoe verleidelijk ook, ik voel me eigenlijk veel beter als ik ’s ochtends wel even wat aandacht aan mezelf besteed. Wel die leuke outfit, mijn haren in de krul en een make-upje. En dus besloot ik om de wekker elke dag een klein beetje eerder te zetten en de tijd voor mezelf te nemen. Zo fijn! Dat ik dat niet eerder heb gedaan!

Uitjes!

En tot slot heb ik meer leuke uitjes gepland. Doordat Maikel zo’n beetje altijd werkt, kaatste ik ook maar veel dingen af. Maar moet ik dan ook maar altijd thuisblijven omdat hij veel werkt? Nee toch? En dus is het heel wat passen, meten en oppas regelen, maar het is het allemaal waard! Ik ging laatst al naar de Toppers, ga dit weekend naar Guus Meeuwis, heb binnenkort een wijnproeverij en gewoon een gezellige stapavond gepland staan. Iets wat ik een jaar geleden misschien niet zo snel zou plannen, want wie past er op de kindjes dan? Maar de kindjes leg ik gewoon zelf in bed, ik geef de babyfoon aan Maikel en vertrek voor een gezellige avond. De kinderen hebben nergens last van want de volgende ochtend ben ik er gewoon weer (ik ga ervan uit dat ik al eerder thuis ben trouwens 😉 maar dan slapen ze hopelijk nog lekker) en ik heb een gezellig avondje me-time.

Me-time, ik word er ooit nog goed in. Wie had dat gedacht?! 😉 Ben jij goed in tijd voor jezelf nemen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.