Mijn tweede bevalling, spannend of zin in?

papaToen ik tijdens mijn zwangerschap van Aukje zei dat ik zin had in de bevalling, werd ik soms wat vreemd aangekeken. Inmiddels heb ik dus al eens een bevalling meegemaakt en komt de tweede bevalling er binnenkort ook aan. Heb ik er dit keer weer zin in of vind ik het nu toch wel spannend?

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, ik heb er weer zin in! Klinkt misschien een beetje vreemd, maar ik kijk er echt naar uit. En om de een of andere vreemde reden vind ik van mezelf dat ik het dit keer beter moet doen dan de vorige keer. Niet dat ik het de vorige keer niet goed heb gedaan maar ik heb toch wel een aantal dingen in mijn hoofd die ik dit keer anders wil doen…

Mijn vorige bevalling begon met het breken van mijn vliezen. Daarna kwamen heel langzaam de weeën op gang en deed ik er op een gegeven moment alles aan om ze weg te puffen. Maikel ging nog even lekker slapen, want het was avond, en tot zover zou ik het dit keer precies hetzelfde doen. De vorige keer wilde ik graag in het ziekenhuis bevallen maar dit keer wil ik lekker thuis blijven. Het ging de vorige keer zo goed dat ik hoop dat het nu ook weer zo goed gaat en we dus gewoon lekker thuis kunnen blijven.

Wel hoop ik dat ik er dit keer iets charmanter bij lig tijdens de bevalling (beetje ijdel mag best toch 😉 ) want nu vind ik de foto’s van na de bevalling echt niet mooi. Mijn blote borsten liggen vol in beeld en dat vind ik zonde. Hopelijk kunnen er dit keer wat degelijkere foto’s gemaakt worden haha. Verder hoop ik dat het persen iets vlotter gaat dan de vorige keer, want toen namen mijn weeën af en dat maakte het persen er niet makkelijker op. En als het persen dan wat makkelijker gaat, dan ben ik hopelijk ook wat fitter en minder suf na de bevalling.

Ook hoop ik dat ik wat socialer ben… Want wauw wat was ik ongastvrij zeg. En als laatste lijkt het me ontzettend mooi en bijzonder om zelf de baby als eerste aan te kunnen pakken. Dat is iets wat ik ook echt tegen Maikel en de verloskundige moet zeggen want dat lijkt me wel zo speciaal!

Nog een paar weekjes! Keek jij ook uit naar je bevalling of vond je het toch wel erg spannend?

Liefs Charlotte

Volg je mij al op Instagram, Facebook, Twitter en Bloglovin?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.